1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ
GÖNYELİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

GÖNYELİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Yasayı çiğniyo

A+A-

Gönyeli’de ikamet eden Hüseyin Amcaoğlu adlı vatandaşın, rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle Worldstar Beting LTD’in kapatılması için Gönyeli Belediyesi aleyhine Yüksek İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı geçtiğimiz ay kazandığı halde, işletmenin faaliyetini sürdürmesi ortalığı karıştırdı.

Yüksek İdare Mahkemesi, 25 Aralık 2013’te Gönyeli’de faaliyet gösteren Worldstar Beting LTD’e, Gönyeli Belediyesi tarafından verilen izninin “geçersiz ve hükümsüz” olduğuna karar verirken, işletmenin faaliyetlerini sürdürmesi Gönyeli sakinlerinin tepkisine neden oldu. Edinilen bilgilere göre, Hüseyin Amcaoğlu adlı vatandaş, Worldstar Beting LTD’in faaliyetlerinin bölgede huzursuzluk yarattığı gerekçesiyle izni veren Gönyeli Belediyesi aleyhine mahkemeye başvurdu. Yüksek İdare Mahkemesi ise şikâyet gerekçelerini haklı bularak hem söz konusu bet ofisinin izinlerinin iptal edilmesine hem de Gönyeli Belediyesi’nin mahkeme masraflarını ödemesine karar verdi. Ancak, işletmenin hizmetlerine devam ettiği öğrenildi.

Mahkeme emrine riayet etmedi

Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın üzerinden 36 gün geçmesine rağmen Worldstar Beting LTD’in mahkeme emrine riayet etmemesi ise akıllarda soru işareti bıraktı. 

Gönyeli’de oturan bölge sakinleri ise konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bu işletmeyi kim koruyor anlamadık. Mahkeme 36 gün önce kapatılmasını emretti, işletme hala çalışmalarına devam ediyor. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

“Gönyeli Belediyesi devreye girmeli”

Öte yandan bölge sakinleri Gönyeli Belediyesi’nin mahkeme kararıyla kapatılmasını emrettiği işletmeye ilişkin hiçbir girişimde bulunmadığını söyleyerek, “Şehir Planlama Dairesi ve Gönyeli Belediyesi yetkililerinin dâhil edildiği dava 25 Aralık 2013 tarihinde karara bağlanmıştı. İlgili tarafları dinleyen Yüksek İdare Mahkemesi Heyeti Yargıç Talat Refiker, Yargıç Ahmet Kalkan ve Yargıç Mehmet Türker, yapılan beyanlar ve şikâyetler ışığında Gönyeli Belediyesi ve Şehir Planlama Dairesi tarafından Worldstar Beting LTD’e verilen işyeri açma izninin geçersiz ve hükümsüz olduğu yönünde karara bağladı. Gönyeli Belediyesi bu karara neden uymuyor? Belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz” diye konuştu.

İşte mahkeme kararı

Yüksek İdare Mahkemesi’nin ise söz konusu davaya ilişkin kararı şöyle: 

“Bu mahkeme; Davalı No:2 Gönyeli Belediyesi, Atatürk Caddesi mevkiinde kâin olan Blok E, Pafta XXI, Harita 20.W.1 ve Parsel 1260üz Referanslı taşınmaz malın zemin katında, Betting Ofis olarak işyeri açmak için ilgili şahıs No:4 Worldstar Betting LTD’e verdiği işyeri açma izninin geçersiz ve hükümsüz olduğuna ve herhangi bir sonuç doğurmayacağına emir ve hüküm verir. Yine bu Mahkeme; Dava masraflarının Davalı No:2 Gönyeli Belediyesi tarafından ödenmesine Emir ve Hüküm Verir. Karar, 25 Aralık 2013 tarihinde verilmiştir.”

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.