1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Google'da boşuna hastalık arama' dedikleri genç kız öldü
'Google'da boşuna hastalık arama' dedikleri genç kız öldü

'Google'da boşuna hastalık arama' dedikleri genç kız öldü

'Google'da boşuna hastalık arama' dedikleri genç kız öldü

A+A-

Kanser ameliyatı geçirdikten sonra doktorları hastalığın nüksettiğine inandıramayan ve Google'da sürekli rahatsızlığıyla ilgili arama yaptığı için eleştirilen Bronte Doyne, 19 yaşında hayatını kaybetti.

2011 yılında nadir görülen bir karaciğer kanseri türü olan 'fibrolameller hepatoselüler karsinoması' teşhisi konulan ve Mart 2013'te, henüz 19 yaşındayken hayatını kaybeden İngiliz Bronte Doyne'un ihmal kurbanı olduğu ortaya çıktı.

'Hastalığını Google'dan aramayı bırak!' dediler

 
 
 

Doyne, 2011 yılının Eylül ayında geçirdiği kanser ameliyatından sonra doktorlar ona tamamen iyileşeceğini söyledi. Genç kız ise dünyada yılda sadece 200 kişiye teşhis konulan FHK ile ilgili internetten yaptığı araştırmalarda, bu kanser türünün sıklıkla nüksettiğini öğrendi. Bir süre sonra kendisinde hastalığın belirtilerinin ortaya çıktığını farkeden Doyne, doktorları ise ikna edemedi. Doktorlar ona iyi olduğunu ve hastalığı ile ilgili "Google'dan arama yapmayı bırakmasını" söyledi.

 Doyne'un ölmeden önce yazdığı günlüklerde doktorların ilgisizliğinden şikayet ettiği görüldü. Genç kızın annesinin ortaya çıkardığı mesajlardan birinde "Yanıtlara ihtiyacım var. İyi gitmeyen bir şeyler var. Bu doktorlara güvenmiyorum. Bu durumdan bıktım!" diye hayıflandığı görülüyor.

Bir başka mesajda ise uzun çabalar sonucu kendisini görmeye ikna ettiği doktorun "Beklediğimden iyi görünüyorsun. Zaten bu hastalık genç insanlarda çok nadir görülür" diye geçiştirdiğini yazıyor.

Genç kız ölmeden birkaç gün önce yazıdğı bir notta ise ""Onkologlara hastalığımla ilgili yanlış kanıya sahip olduklarını anlatmak ne kadar zor!" diyor.

Bronte Doyne, geçirdiği ameliyattan 16 ay sonra kanserin nüksetmesi sonucu hayatını kaybetti.

Doyne'nin annesi, kızının ölümünden hastalığın nüksetme ihtimali görmezden gelen ve ilgisiz davranan doktorların sorumlu olduğunu söylüyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum