1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. GOOGLE'DAN 23 NİSAN DOODLE'I
GOOGLE'DAN 23 NİSAN DOODLE'I

GOOGLE'DAN 23 NİSAN DOODLE'I

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde etkinliklerle kutlanıyor. Google Türkiye de anasayfasında çocukların bayramını kutladı.

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında birçok etklinlikle kutlanıyor.

1921 yılında ilan edilmesiyle Türkiye’nin ilk ulusal bayramı olan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî tatil günlerinden biri.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramı, saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin, egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşıyordu.

23 Nisan Çocuk Bayramı, savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını da taşımaktaydı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşıdı.

1933'te Atatürk'le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği, günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.