1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Google'nın Adı Değişti
Google'nın Adı Değişti

Google'nın Adı Değişti

Artık bu isimle anılacak

A+A-

Google'ın dahi kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, Alphabet ismini verdikleri yeni bir şirketin kuruluşunu duyurdu. Artık Google ve bağlı diğer kolları, Alphabet'in alt şirketleri olarak faaliyet gösterecek. Google'ın başına ise Android bölümünün başkanı Hint asıllı Sunder Pichai atandı.
Google, bundan böyle Alphabet'in altında faaliyet gösteren şirketlerden biri haline gelecek. Bugüne dek Google altında faaliyet gösteren bilimsel çalışmalar kolu, örneğin Google Glass'ı üreten bölüm ve diğer birimler tıpkı Google gibi, Alphabet'e bağlı diğer şirketleri oluşturacak.
Alphabet'in internet sitesi adresi ise şöyle: abc.xyz...

1114306_01648b77baa3a1f0fb08659193c20ab5.jpg

"GOOGLE'I DOĞRU ŞEKİLDE YÖNETEBİLMEK İÇİN..."
Larry Page, bu adresten bağlantı verdiği açıklamasında, büyüyen Google'ı ve çalışmalarını doğru şekilde yönetebilmek için böyle bir yola başvurduklarını söyledi.
Bugüne kadar Google'da CEO'luk görevini üstlenen Larry Page, bundan böyle Alphabet CEO'su olarak görev yapacak. Sergey Brin ise, Alphabet başkanı olacak.
Alphabet şemsiyesi altında küçülen Google, yeni CEO Sundar Pichai yönetiminde grubun ana faaliyet alanına odaklanacak. Bunlar "arama", "reklamlar", "haritalar" "uygulamalar", "YouTube", "Android" ve ilgili teknik altyapı.

GOOGLE'IN CEO'SU SUNDAR PICHAI OLDU
Alphabet'in en büyük şirketi olan Google'ın CEO koltuğuna ise, Android bölümünün başkanı olan Sundar Pichai oturacak. Pichai uzun zamandır Google'da varlığını hissettiren bir isim. Chrome'u hayata geçirdikten sonra Android bölümünün başına getirilen Sundar Pichai, başarılarını bu kez Google için tekrarlamaya çalışacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.