1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRDÜĞÜ İŞKENCE YÜZÜNDEN Mİ HAYATINI KAYBETTİ?
GÖRDÜĞÜ İŞKENCE YÜZÜNDEN Mİ HAYATINI KAYBETTİ?

GÖRDÜĞÜ İŞKENCE YÜZÜNDEN Mİ HAYATINI KAYBETTİ?

Girne Askeri Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi...

A+A-

“DİSKO” davası devam ediyor

Askerliğini yaptığı sırada “DİSKO” diye adlandırılan Disiplin Koğuşu’nda gördüğü işkence yüzünden hayatını kaybettiği iddia edilen Er Uğur Kantar’ın ölümüne sebebiyet veren sanıklar hakkında Girne Askeri Mahkemesi’nde geçen hafta sonu yapılan duruşmada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kuzey Kıbrıs’ta askerlik görevini yaparken “DİSKO” diye adlandırılan Disiplin Koğuşu’nda gördüğü işkence yüzünden hayatını kaybettiği iddia edilen er Uğur Kantar’ın davasına Girne Askeri Mahkemesi’nde devam edildi. Askeri Savcı geçtiğimiz hafta mahkemede, sanıklar hakkında işkence suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Uğur Kantar’ı iki er dövmüş

Askerlik görevini yerine getirdiği sırada Disiplin Koğuşu’na (DİSKO) konulan ve burada 25 Temmuz 2011 günü koğuşta görev yapan erler F.K ve A.A tarafından işkence gördüğü iddia edilen Kantar, fenalaşarak hemen ertesi gün 26 Temmuz 2011 tarihinde GATA Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı. Tedavisine GATA’da devam edilen er Uğur Kantar, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 12 Ekim 2011 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Dayak sonrası Temmuz ayında güneşin altında susuz tutuldu

Kantar ailesinin Avukatı Teoman Özkan’ın olay sonrası basına yansıyan açıklamaları şöyleydi:
“Söz konusu olay Uğur Kantar’a verilen yedi günlük cezanın bitmesine iki saat kala yaşandı. Söz konusu garnizonda askeri disiplin koğuşunda (DİSKO) gardiyanların askerlere kötü davrandığı, aşırı sıcağa rağmen düzenli su verilmediği söyleniyordu. Uğur’a öncesinde çok kötü davranıyorlar ve çok susuz bırakıyorlar ama en azından ayakta durabiliyordu. Bu iki saatlik süre içinde gardiyanlardan iki tanesi Uğur’u banyoya çekerek ciddi şekilde dövüyor ve sonrasında Uğur’u numara yaptığı düşüncesiyle dışarıya çıkarıp, Temmuz ayında güneşin altında sandalyeye kelepçeli yarım saat tutuyorlar.”

Böbrekleri ve beyni iflas etmiş

Daha sonra Uğur’un kelepçelerini çözüp güneşten aldıklarını iddia eden Avukat Teoman Özkan, baygın olan Uğur’un önce revire, sonra Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne oradan da Girne Askeri Hastanesi’ne kaldırıldığını anlatmıştı. Kantar’ın, durumunda düzelme olacağı yerde ağırlaştığını, daha sonra da ambulans uçakla Ankara GATA yoğun bakım ünitesine yatırıldığını belirtmiş, Uğur Kantar’ın böbrekleri ile beyin hücrelerinin tamamen iflas ettiği iddiasında bulunmuştu.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.