1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖREVDEN ALINDI! İŞTE SEBEBİ!
GÖREVDEN ALINDI! İŞTE SEBEBİ!

GÖREVDEN ALINDI! İŞTE SEBEBİ!

Görevden alındı işte sebebi;

A+A-

Görevden alınma nedenim özelleştirmeye karşı çıkmak

Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Remzi Evram görevinden alındı. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Remzi Evram’ın bugünden itibaren görevinden alındığı belirtildi.

Görevden alınan Telefon Dairesi Müdürü Remzi Evram, 10 yıldır hiçbir kaynak ayrılmadığı için dairenin elinin kolunun bağlı olduğunu ifade ederek, dairenin gelişip ilerlemesine fırsat verilmediğini söyledi.

Remzi Evram, görevden alınmasının, ADSL sisteminden kaynaklanmadığını, esas nedenin Telefon Dairesi'nin özelleştirilmesi için imza atmayacağını açıklaması olduğunu vurguladı.

Özel açıklamalarda bulunan Evram, görevden alınan eski bakan Ahmet Kâşif'in Telekomünikasyon Dairesi için 2015 yılı bütçesine Lefkoşa ve Gazimağusa bölgelerine yapılacak projeler için 15 milyon 700 bin TL koydurduğunu ancak bunun, yeni bakanın gelmesiyle iptal edildiğini kaydetti.

Evram, Ahmet Kaşif'in Telefon Dairesi’ni ayağa kaldıracak, her eve 50 megabit internet verilmesini amaçlayan fiber optik projesi için Lefkoşa ve bölgesi için Gönyeli dahil 7 milyon TL, Gazimağusa bölgesi ve köyleri için de 5 milyon 800 bin TL ayrıldığını ancak bu kaynağın iptal edildiğini belirtti.

Remzi Evram, iptal edilen proje parasının içerisinde Gazimağusa bölgesinde Dipkarpaz, Sipahi, Maltepe, Yeşilköy, Ziyamet, Kaplıca ve Mersinlik’in de fiber optik sisteminden yararlanabileceği miktar bulunduğunu, ancak bunun uygulamaya geçiremediklerini ifade etti.

Ahmet Kaşif'in ayrıca Telekomünikasyon Dairesi’nin yeni binasının karkas inşaatı için de 2 milyon 700 bin TL’yi de bütçeye koydurduğunu anlatan Evram, “Bu para da yeni bakanın talimatı ile iptal edilmiştir. Dairenin özelleştirilmesi için her şey yapılıyor. Bilinsin ki Kıbrıs Türk insanı çalışkandır ve zekidir. Her şeyin üstesinden gelir. Pırıl Pırıl mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz vardır. Telefon Dairesi’ne yazık oluyor” dedi.

“2015 atılım yılı olacaktı”

Remzi Evram, “Telekomünikasyon Dairesi’ne 2015 yılında öngörüldüğü gibi yeni projeler için 15 milyon 700 bin TL ayrılsa idi 2015 yılı daire için atılım yılı olacaktı” diye konuştu.

Hayata geçirilecek her eve fiber optik projesi ile 50 megabitlik internet hizmetiyle dairenin iki yılda cep telefonu şirketleri ile rekabet edebilme seviyesini yakalayacağını anlatan Evram, buna izin verilmediğini kaydetti.

 

Görevden alınmasına saygı duyduğunu ifade eden Evram, şunları söyledi:

“Ben 34 yıldır elektronik mühendisiyim, siyasi değilim. Sadece hizmet vermek ve dairenin özelleştirilmesine karşı olduğum için elimden geleni yaptım ancak görevden alındım. Geçen yıl dairemiz 7.5 milyon TL kâr etti. Kıbrıs Türk halkının elinde iki kurum kaldı. Birincisi Elektrik Kurumu ikincisi de Telefon Dairesi. Kurumlarımıza sahip çıkmazsak yok oluruz. Kıbrıs Türk halkı kurumlarına sahip çıkarsa daha fazla hizmet alır ve kurumlar gelişir.” İnsanın onuru ile yaşadığını ifade eden Evram, dairenin gelişip büyümesine fırsat verilmediğini belirterek, özelleştirmeye sürekli karşı olduğunu, bunun imzasını attıramayacakları için kendisinin görevden alındığını vurguladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum