1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖREVE GELMEM HALİNDE...
GÖREVE GELMEM HALİNDE...

GÖREVE GELMEM HALİNDE...

GÖREVE GELMEM HALİNDE...

A+A-

ÖZERSAY: “GÖREVE GELMEM HALİNDE BAKANLAR KURULU’NA BAŞKANLIK ETME YETKİSİNİ KULLANACAĞIM. KAMU VİCDANINI YARALAYAN KONULARI BURAYA TAŞIYACAĞIM”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, ülkede toplumun canını yakan ve hükümetin kayıtsız kaldığı sorunlar olduğunu savunarak, göreve gelmesi halinde bunların çözümü için Bakanlar Kurulu’na başkanlık etme yetkisini kullanacağını ve kamu vicdanını yaralayan konuları buraya taşıyacağını söyledi.

Bugüne kadar görev yapan Cumhurbaşkanlarının Bakanlar Kurulu’na sadece “Kıbrıs sorunu” gündemiyle başkanlık ettiğini söyleyen Özsersay, Anayasa’nın “Cumhurbaşkanı gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu’na başkanlık edebilir” maddesine dikkat çekti.

Kudret Özersay, “Eğer bir Cumhurbaşkanı vatandaşın canını yakan sorunları görüyor, toplumdaki rahatsızlığı gözlemliyorsa, gece yattığında huzuru kaçmalı, rahat uyumamalıdır, bir şey yapmalıdır” diye konuştu.

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesini ziyaret ederek muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyareti sırasında ülkedeki durumu eleştiren Özersay, uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadele, bahis ofisleri, belediyelerin ortak sorunları, iç güvenlik, Polis Teşkilatı’nın ihtiyaçları, vergi düzenlemeleri ve çevre gibi konularda keyfi uygulamalar ve adaletsizlikler olduğunu savundu.

Özersay, “Hükümetin bu sıkıntılara çözüm üretme konusunda isteksizliğini görmem halinde kamuoyunu bilgilendireceğim ve bu yolla hükümeti hareket geçmeye, var olan sorunların çözümü için adım atmaya zorlayacağım” dedi.

Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi halinde özel sektör çalışanlarının çalışma koşullarında iyileştirmeye gidilmesi konusundaki önerilerini de Bakanlar Kurulu ile paylaşacağını kaydetti.

Ziyaretinde Göçmenköy Bölgesi’ndeki sorunlara da değinen Özersay şunları kaydetti:

“Defalarca göç etmiş insanların evini her yıl yağmur yağdığında sular basıyorsa, üstelik bu sadece Lefkoşa ile sınırlı değilse, o zaman konuyu Belediyelere sorumluluk yükleyerek geçiştirmek doğru değildir. Hükümetlerin belediyelerde, özellikle alt yapı eksikliğinden kaynaklanan sorunların çözümü için bütüncül bir yaklaşım ortaya konulmasında adım atması gerekir. Bakanlar Kurulu’na sadece müzakerelere dair bilgi vermek için değil, bu ve benzeri sorunların çözümü için teşvik etmek veya gerekirse harekete geçmeye zorlamak maksadıyla başkanlık edeceğim.”

Özersay bugün Tuzla, Gazimağusa Maraş ve Ziyamet köyünde vatandaşlarla bir araya gelecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.