1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÖREVİ 2.5 YIL ÖNCE DEVRALDI”
“GÖREVİ 2.5 YIL ÖNCE DEVRALDI”

“GÖREVİ 2.5 YIL ÖNCE DEVRALDI”

“Görevi 2.5 yıl önce devraldı”

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün KKTC örgütlenmesine yönelik yapılan operasyonda “örgüt ablası” olmakla suçlanan Emel Adsız aleyhindeki soruşturma derinleşiyor. Polis, mahkemede çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Duygu ALAN

Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ) olarak isimlendirilen “oluşuma” yönelik KKTC’de başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve örgüt ablası olmakla suçlanan Emel Adsız, polisteki 3 günlük tutukluluk süresi dün doldu.

Zanlı Emel Adsız, ek tutukluluk talebi ile dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik, mahkemede verdiği ifadede, zanlının polisteki 3 günlük tutukluluğu süresince yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen olguları mahkemeye aktardı.

Sevindik, soruşturmanın henüz devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Evli ve 1 ç.ocuk annesi olan zanlı Emel Adsız’ın avukatı Barış Mamalı, dünkü duruşmada mahkemeden söz hakkı alarak zanlının rahim kanseri olduğunu belirtti ve gerekli kontrollerinin yapılmasını gerekirse de zanlının tutukluluk süresinin hastanede geçirilmesini talep etti.

Sevindik: Örgütteki görevini 2.5 yıl önce devraldı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik, mahkemede verdiği ifadede, 1 Haziran tarihinde alınan bilgide zanlı Osman Adsız’ın Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde kurulu hükümeti bozmaya yönelik FETÖ’ye üye olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Sevindik, Osman Adsız’ın tespit edilmesi üzerine eşi Emel Adsız ile ortak kullandıkları ikametgahından elektronik cihazlarına el konulduğunu ve bilgisayarlarının incelemeye alındığını söyledi.

Müfettiş İsa Sevindik, bilgisayarda FETÖ elebaşı Fettulah Gülen’le sohbetler, yine FETÖ’ye ilişkin kitaplar, yayınlar kendi aralarında “Abiler “diye hitap edilenlerle sohbetler tespit ettiklerini kaydetti.

Alınan tutukluluk süresinde zanlı Osman Adsız’ın aynı suça ilişkin eşi Emel Adsız’ın arandığını ve 24 Haziran günü sabah saatlerinde polise teslim olduğunu belirten Sevindik, zanlıların şuan poliste emare olarak bulunan bilgisayarı ortak kullandıklarını tespit ettiklerini kaydetti.

Sevindik, zanlı Osman Adsız’ın bilgisayarında kullanımındaki IPhone cep telefonu yüklemesini tespit ettiklerini ve bilgisayar üzerinden cep telefonuna şifreli mesajlaşmayı sağlayan ve bu mesajlaşmaların başkaları tarafından okunamaması için kriptolu bir şekilde iletişim gerçekleştirebilen Bylock programını zanlı Osman ve Emel Adsız’ın ortak kullandıklarını da tespit ettiklerini kaydetti.

Müfettiş İsa Sevindik, zanlının polisteki tutukluluk süresince yürütülen soruşmada ise zanlının örgüt içerisinde yönetici sıfatı ile bazı faaliyetleri yürüttüğüne dair tespitlerin yapıldığını, ayrıca zanlının örgütteki görevini 2.5 yıl önce bir başka kişiden devraldığının tespit edildiğini ifade etti.

Müfettiş İsa Sevindik, zanlıya 2.5 yıl önce örgütteki görevi devreden kişinin de isminin tespit edildiğini kaydetti.

“Tanık ve zanlılara etki edebilir”

Müfettiş İsa Sevindik, bu olayda bazı tanık ve zanlı durumunda kişilerin olduğunu söyleyerek, zanlı Emel Adsız’ın bu aşamada serbest kalması halinde soruşturmanın seyrinin olumsuz etkilenebileceğini belirtti.

Müfettiş İsa Sevindik, Emel Adsız’ın soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mamalı: Müvekkilim kanser hastası

Zanlı Emel Adsız’ın avukatı Barış mamalı, mahkemeden söz hakkı alarak polisin soruşturma maksatlı 3 günlük ek tutukluluk talebine itirazı olmadığını ancak zanlının rahim kanseri olduğunu ve gerekli sağlık kontrollerinin yapılmasını talep etti.

Avukat Mamalı, ayrıca temin edilecek doktor raporlarına göre de gerektiği durumda zanlı Adsız’ın tutukluluk süresini hastanede geçirmesini talep etti.

Mamalı, evli ve 1 çocuk annesi olan zanlının çocuğunun 2 yaşında olduğunu ve halen emzirmekte olduğunu kaydetti. Mamalı, çocuğun emzirilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Mahkeme, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.