1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI!
GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI!

GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI!

Dolandırıcılık yaptı!

A+A-

Lefkoşa Mezarlığı’nda görev yapan Salih Gürses isimli çalışan, usulsüzlük yaptığı iddiası ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlının 9 kişiye usulsüz mezar yeri sattığı ve 7 bin 300 TL parayı çaldığı belirtildi. 

Polis, zanlı Salih Gürses’in “Kamu görevlisi tarafından hırsızlık” suçundan dolayı tutuklandığını söyledi. 

Polis, zanlının 2015 yılı içerisinde görevli amir olarak çalıştığı Lefkoşa Mezarlığında yetkisi olmamasına rağmen 9 kişiye mezar yeri satışı yapıp temin ettiği toplam 7 bin 300 TL parayı belediye veznesine yatırmadığı iddiası ile aleyhinde soruşturma başlatılarak tutuklandığını aktardı. 

Polis mesele ile ilgili olarak aranan emareler ve alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

 

LTB açıklama yaptı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yapılan bir ihbar neticesinde, belediye Defin İşleri Birimi sorumlusunun mezar yeri ayırmak sureti ile vatandaşlardan ücret talep ettiği ve bu paraları belediye veznesine yatırmadığı iddiasının araştırıldığını, birtakım ciddi bilgi ve belgelere ulaşıldığını açıkladı. Açıklamada, ilgili kişinin soruşturma tamamlanana kadar belediyedeki görevinden uzaklaştırıldığı da kaydedildi. 

Yapılan açıklamada, söz konusu birim sorumlusunun bir önceki başkanlık döneminde bu göreve getirildiği, durum ile ilgili polise de şikayette bulunulduğu aktarıldı.

 

Gürses görevinden uzaklaştırıldı

Açıklamada, elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda LTB Disiplin Kurulu’nun dün toplanarak konuyu ele aldığı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yazılı talebi doğrultusunda ilgili kişinin soruşturması tamamlanana kadar belediyedeki görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. 

Soruşturmanın polis ile işbirliği halinde devam ettiği kaydedildi. 

 

Mezar yerinde izlenmesi gereken yasal prosedür

LTB’den yapılan açıklamada, mezar yeri ayrılması konusunda da yasal prosedür aktarıldı. 

Buna göre vefat eden bekar birisi için anne veya babasının, bunun yanına evli çiftlerden vefat eden herhangi birisinin eşi için mezar yeri ayırmasının Belediye Meclis kararı gerektirmediği, diğer hallerde mezar yeri ayrılması için Belediye Meclisi’ne başvuru yapılması ve buradan izin çıkması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada her alanda olduğu gibi LTB’de de yapılan her işlem ve ödeme için mutlaka makbuz talep edilmesi gerektiği hatırlatıldı. 

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.