1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRGÜ TANIĞI DİNLENECEK
GÖRGÜ TANIĞI DİNLENECEK

GÖRGÜ TANIĞI DİNLENECEK

Görgü tanığı dinlenecek

A+A-

2015’te, Geçitkale'de, elektrik direğine çarpan TIR ile araç arasına sıkışarak can veren Arif Ummak’la ilgili duruşma devam ediyor

Sedef BOŞNAK

2015’te, Geçitkale'de, elektrik direğine çarpan TIR’ın kapısı ile araç arasına sıkışarak can veren Arif Ummak’la ilgili adli ölüm tahkikat duruşması devam ediyor.

Kıdemli Yargıç Ayşen Toroslu huzurundaki dünkü duruşma saat 11.30’da başladı.

Duruşmada, Savcı Yardımcısı Serhan Bundak ve müteveffayı temsilen Avukat Öncel Polili hazır bulundu.

Serhan Bundak, sırayla, Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tahkikat Şubesi'nde görev yapan polis memuru Arif Hikmetoğlu ve Araç Muayene Müfettişi Abidin Bayram'ı tanık kürsüsüne çağırdı.

Bundak, bir sonraki celsede, mahkemeye, olay sonrası Arif Ummak'ı sıkıştığı yerden çıkarıp, ambulansı arayan ve meselenin ilk tanığı olan Erkan Yılmaz ile müteveffanın anne ve babasını dinletecek.

Dava, dinlenmek üzere 17 Mart 2017'ye, saat 11.00'a ertelendi.

Gerçekler ortaya çıksın

Müteveffa Arif Ummak’ın belirtildiği gibi ölmediğini iddia eden ailesi, her duruşmada olduğu gibi, Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde, Arif Ummak’ın fotoğrafını tutarak sessizce bekledi.

Ummak ailesi, yargıya güvenlerinin tam olduğunu belirterek, evlatlarının, mezarında huzurla uyuması için gerçeklerin ortaya çıkmasını istediklerini belirtti.

Sürtünme izi vardı

Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tahkikat Şubesi'nde görev yapan Polis Memuru Arif Hikmetoğlu, 3 Aralık 2015'te, telefoniyen aldığı bilgi doğrultusunda olay yerine gittiğini ve konu mahalde yalnızca ölçü alıp, kroki çizerek tahkikat sorumlusuna teslim ettiğini anlattı.

Hikmetoğlu, ayrıca, olay yerine gittiğinde tırın, olaydan sonra yerinden oynatıldığını tespit ettiğini belirttikten sonra tırın asfalt üzerinde 50 santim sürtme izi bıraktığından söz etti.

30 santim ileri atıldı

Muayene Müfettişi Abidin Bayram ise Geçitkale Polis Karakolu'nda görevli Hüdaverdi Yıldıran'ın isteği üzerine, olaya methaldar olan aracı, 14.45'te kontrol ettiğini söyledi.

Tanık müfettiş, bahse konu araç ile tatbikat yaptığını anlatarak, aracın, el freni çekilmemiş ve vitesi içerisindeyken 30 santim ileri atıldığını tespit ettiğini belirtti.

Müfettiş, sağ kısmı kaldırımda, sol kısmı da asfaltta olan aracın tertibatının da bir tamam ve faal olup olmadığını kontrol ettiğini dile getiren müfettiş, "Aracın el freni çekili olmaması halinde akmasına imkan yoktu. Zemin düzdü. Araç, akünün gücüne göre, elinizi isviçte tuttuğunuz sürece hareket eder. Aracı çalıştırmak için vurduğumda, çalıştı. Akünün gücü tamdı" dedi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.