1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÖRME ENGELLİLER KÜTÜPHANESİ”
“GÖRME ENGELLİLER KÜTÜPHANESİ”

“GÖRME ENGELLİLER KÜTÜPHANESİ”

Değeri, 30 bin TL olan;

A+A-

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği, 17 Mayıs'ta hizmete girecek “Görme Engelliler Kütüphanesi”ne, değeri, 30 bin TL olan beş bin adet sesli kitap, tam donanımlı sesli kitap okuma cihazı ve az görenler için büyüteç özelliği taşıyan teleskopik gözlük temin ettiklerini kaydetti.

Dernek Başkanı Ömer Suay tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Engelliler Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ve yapılan ziyaretler hakkında bilgi verildi.

Suay, Emirgan Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ahmet Ünüvar ve Müdür Yardımcısı Taner Tula, Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı ve Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Ahmet Cantürk ve Altı Nokta Körler Derneği yetkililerini ziyaret ettiklerini kaydetti.

Mevcut olan ve ilerde yapılacak birçok projeye ilişkin anlaşmalara imza attıklarını belirten Suay, bu anlaşmalar ve işbirliği çerçevesinde, Görme Engelliler Kütüphanesi’ne, sesli kitap, tam donanımlı sesli kitap okuma cihazı ve az görenler için büyüteç özelliği taşıyan teleskopik gözlük temin ettiklerini ifade etti.

Kütüphanenin arşiviyle birlikte, dokuz bin sesli kitaba ulaştığını belirten Suay, yerel gazetelerin düzenli olarak seslendirilip kütüphane arşivinde görme engellilerin hizmetine sunulacağını vurguladı.

Suay’ın, açıklamasında “Engelliler için atılan her ciddi adımı destekleyeceğimizi vurgulayarak ülkemiz engellilerinin engelliler haftasını kutluyoruz. Umuyoruz ki, umut dolu yarınlar bizi bekliyor” denildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.