1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRME ÖZÜRLÜLERE SİLAH RUHSATI
GÖRME ÖZÜRLÜLERE SİLAH RUHSATI

GÖRME ÖZÜRLÜLERE SİLAH RUHSATI

ABD'nin Iowa eyaletinde, görme özürlüler, silah ruhsatı alma hakkı elde etti.

A+A-

ABD'NİN IOWA EYALETİNDE, İLERİ DERECEDE GÖRME ÖZÜRLÜLER, SİLAH RUHSATI ALMA HAKKI ELDE ETTİ

GÖRME ÖZÜRLÜLERE SİLAH RUHSATI VERİLMESİ, TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

ABD'nin Iowa eyaletinde, görme özürlüler, silah ruhsatı alma hakkı elde etti.

Iowa'da, eyalet yasalarında 2011 yılında yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesinden sonra yetkililer, görme özürlülere kamusal alanda silah ruhsatı vermeye başladı. Yasalara göre yetkililerin, görme özürlülerin kamusal alanda silah taşıma haklarını reddetme yetkisi bulunmuyor.

Iowa'daki Polk, Jasper, Kossuth ve Delaware bölgelerindeki yetkililer, ileri derecede görme bozukluğu olan ve 21 yaşını tamamlayanlara silah ruhsatı vermeye başladıklarını açıkladı.

Iowa Engelli Hakları Derneği'nden Jane Hudson, görme engellilerin hukuki olarak silah taşıma haklarının engellenmesinin, Amerikan Engelliler Yasası'na aykırı olduğunu söyledi. Federal yasalar eyaletlerin, talepleri reddetmeden önce bireylerin durumlarını analiz etmelerini gerektiriyor. Hudson, görme özürlülerin araba süremiyor olmalarının atış poligonuna gidemeyeceği ve hedefi göremeyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.

Öte yandan görme özürlülere silah ruhsatı verilmesi, tartışmalara neden oldu.

Görme özürlülere ruhsat verilmesini destekleyenler, "Görme özürlülere silah ruhsatı verilmesi garip gelebilir ancak hukuki olarak bu insanların haklarını görmezden gelemeyiz" derken, karşı çıkanlar ise "Görmeyen veya az gören insanlara silah ruhsatı verilmemeli. Az gören bile olsa silah kullanmamalıdır" diyor.

Amerika'da bazı eyaletlerde ise silah ruhsatı için başvuranlardan, görme kabiliyetlerini sürücü lisansı veya doktor onayı ile kanıtlanması isteniyor.

AA

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.