1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ‘’…GÖRÜLEN GEMİ ATIĞI OLABİLİR…NUMUNE ALINDI, SONUÇLAR BEKLENİYOR”
‘’…GÖRÜLEN GEMİ ATIĞI OLABİLİR…NUMUNE ALINDI, SONUÇLAR BEKLENİYOR”

‘’…GÖRÜLEN GEMİ ATIĞI OLABİLİR…NUMUNE ALINDI, SONUÇLAR BEKLENİYOR”

PALM BEACH SAHİLİNDE GÖRÜLEN PETROL KALINTILARI

A+A-

BAKAN HARMANCI: “GAZİMAĞUSA’DA GÖRÜLEN GEMİ ATIĞI OLABİLİR…NUMUNE ALINDI, SONUÇLAR BEKLENİYOR”

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Gazimağusa’da görülen petrol parçalarının bölgeden geçen gemilerin sintine atığı (gemilerin makine dairelerinde biriken ve içerisinde fuel-oil ve yağ bulunan su) olabileceğini söyledi. Bakan Harmancı, Gazimağusa bölgesindeki tüm sahillerden numune alımı yaptıklarını ve dıştan sonuçların gelmesini beklediklerini kaydetti.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı bugün bir gazetede yer alan  “Gazimağusa Palm Beach sahiline bazı petrol atıklarının vurduğu ve atıkların insanların üzerine yapıştığı” haberi üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Kalecik’te petrol kazasının ilk günden itibaren yakından takip edildiğini, sızıntının daha geniş alana yayılmasını engelleyebilmek için sıkı tedbirlerin alındığını vurguladı.

Bu konuda geçtiğimiz hafta içersinde Sahil Güvenlik Birimleriyle bölgede denetimlerin arttırılması konusunda görüşmeler yapıldığını belirten Harmancı, bu dönemde tüm bakanlıkların ve kurumların olaya önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Harmancı, olayın olduğu andan itibaren ilk 36 saatte mekanik eksiklik nedeniyle sızıntının kontrolünde sıkıntılar yaşanmış olabileceğine işaret ederek, havadan keşif uçuşları yapılarak sürekli olayın takibinin sürdürüldüğünü belirtti.

Havadan yapılan izlemeye göre de müdahale yöntemleri belirlendiğini ifade eden Bakan Harmancı, orta akıntıların havadan keşfinin çok mümkün olmadığını, yapılan çalışmalara rağmen tespit edilemeyen denizin orta yüzeyindeki akıntıların olabileceğini vurguladı.

“ÇEVRE KORUMA DAİRESİ’NE BİLDİRİLMELİ”

Vatandaşlardan karaya vuran küçük parçalar görmeleri halinde Çevre Koruma Dairesi’nin 0542 852 45 88’nolu ihbar hattına bildirilmesini isteyen Bakan Mehmet Harmancı, Çevre Koruma Dairesi’nin temizlik çalışmalarını yürüten şirket ile koordineli olarak  4 kişilik bir mobil ekip kurduğunu söyledi.

“SAF SU İLE TEMİZLENMELİ”

Harmancı, söz konusu ekibin ihbar gelmesi halinde en geç 30 ile 45 dakika arasında olay yerine ulaşarak küçük çaplı kirlilikler için müdahalede bulunabileceğine dikkat çekerek, vatandaşlarımızın üzerine katran gibi yapışan maddelerin olması durumunda bunların saf su ile temizlenmesi, başka bir madde kullanılarak temizleme yapılmaması gerektiğini vurguladı.

“SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR RİSK BULUNMUYOR”

İlgili bakanlıklarla yapılan istişarelerde sağlık açısından önemli bir risk olmadığının söylendiğini, ancak bu dönemde herkesin yine de daha dikkatli olmasını gerektiğine işaret eden Bakan Mehmet Harmancı, panik yapılmaması gerektiğini, böylesi durumlarla karşılaşıldığında ekiplere mutlaka bilgi verilmesini istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.