1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRÜŞME 10 MAYIS'TA
GÖRÜŞME 10 MAYIS'TA

GÖRÜŞME 10 MAYIS'TA

Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry, Rum meslektaşı Kasulidis’i Amerika’ya çağırdı.

A+A-

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koeing’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten, Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki 5 ve 6.parsellere izin vermemesini istemesi sonrası yeni bir gelişme yaşandı ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’i görüşmek amacıyla 10 Mayıs’ta ABD’ye davet etti.

Fileleftheros gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kasulidis’e yönelik olarak yapılan bu davetin rastlantı olarak addedilmesinin mümkün olmadığına dikkati çekti.

Habere göre Kerry ile Kasulidis arasındaki görüşme tarihi 10 Mayıs olarak verildi.

Gazete bu daveti, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin, TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avromopulos ile temaslarıyla ilişkili olan, geniş planlamaya da dahil olmamasının mümkün olmadığını da yazdı.

Gazete Kasulidis’in ABD ziyareti sırasında bir dizi temasta da bulunacağını, Amerika’daki Rumların ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’dan randevu almak için büyük çaba sarf ettiğini de yazdı.

Gazete bir başka haberinde ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’i ABD’ye davet ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, gazetenin (Fileleftheros) sorduğu Güney Kıbrıs’ın, sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nde araştırma yapma hakkına ilişkin soruya verdiği yanıtın, “gölgeler” bıraktığını yazdı.

Söz konusu yanıtın ayrıca bu hakkın, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine ilişkin müzakereleri engelleyip engellemediği konusuna ise netlik kazandırmadığını yazan gazete, gazete olarak kendilerinin, “Politis” gazetesinde çıkan “ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Koeing’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten, “MEB” içerisindeki 5 ve 6.parsellere izin vermemesini istediği” konusunda soru yönelttiklerini belirtti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.