1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRÜŞMEDE "KIBRIS GERGİNLİĞİ..."
GÖRÜŞMEDE "KIBRIS GERGİNLİĞİ..."

GÖRÜŞMEDE "KIBRIS GERGİNLİĞİ..."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve

A+A-

 

KIBRIS’TA İKİ DEVLETİ SAVUNAN ERDOĞAN’A SAMARAS’TAN TEPKİ: “PEKALA SAYIN CUMHURBAŞKANI, GERÇEK BİR SORUNLA, BİR ANLAŞMAZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Galler’de düzenlenen NATO zirvesi çerçevesinde dün görüştü. Rum basını, görüşmede Kıbrıs sorunuyla ilgili gerginlik yaşandığını ve Erdoğan ile Samaras arasında “gerçek” bir anlaşmazlık saptandığını yazdı.

Simerini; “Erdoğan-Samaras Görüşmesinde Gerçek Anlaşmazlık Saptandı” başlıklı haberinde, görüşmenin 50 dakika sürdüğünü yazdı.

Habere göre Erdoğan’ın, kendisine ilk kutlama telefonunun Samaras’tan geldiğine işaret ederek, “Dost ve komşuyuz. İşbirliğimizi bölgede refah ve istikrar lehine güçlendirmeliyiz” sözlerine karşılık Samaras, “ikili ilişkileri zehirlemeye ortam yaratacak eylem ve söylemler olmaması gerektiğini” söyledi ve Ege’deki “ihlal” iddialarını yineleyerek, Erdoğan’ı “bölgede ataklardan kaçınılması için etkin nüfuz kullanmaya” çağırdı.

Gazete, Samaras’ın, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda aldığı inisiyatiflere tam destek verdiklerini ve Eroğlu-Anastasiadis görüşmelerinin cesaretlendirilmesi gerektiği görüşünü ortaya koyduğunu yazdı. BM Güvenlik Konseyi kararlarının tam olarak uygulanması ve AB müktesebatına uygun olması gerektiği görüşünü de ortaya koyan Yunan Başbakan’ın bu noktada,  Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olduğunu hatırlattığını belirtti.

Gazeteye göre Samaras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında söylediklerine işaret ederek, “Bu tür açıklamalar müzakereleri dinamitliyor ve çözüm bulunması perspektiflerinin altını oyuyor” iddiasında bulundu.

Buna karşılık Erdoğan, iki devlet tezini tekrarladı. Buna tepki gösteren Samaras, “Pekala Sayın Cumhurbaşkanı, gerçek bir sorunla, gerçek bir anlaşmazlıkla karşı karşıyayız” dedi.

Fileleftheros, Erdoğan’ın Kıbrıs’ta iki devlet çözümünden söz etmesinin Samaras’ın sert tepkisine neden olduğu haberini okurlarına “Erdoğan... İki Devlet Tezini Tekrarladı... Samaras: ‘Gerçek Bir Anlaşmazlığımız Var’” başlığıyla verdi.

Haberi Politis; “Kıbrıs İçin Gerginlik... Erdoğan-Samaras Görüşmesinde Anlaşmazlık”, Haravgi “Kıbrıs Sorununda Gerçek Anlaşmazlık Saptandı... A.Samaras: ‘Erdoğan’ın Sözleri Çözüm Perspektifinin Altını Oyuyor”, Alithia “Gerçek Anlaşmazlıkla Karşı Karşıya... Yunanistan Başbakanı Yeni Türk Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs’ta İki Devlet Sözlerine Tepki Gösterdi” başlıklarıyla okurlarına aktardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.