1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. “GÖRÜŞMELER YAPICI GEÇTİ”
“GÖRÜŞMELER YAPICI GEÇTİ”

“GÖRÜŞMELER YAPICI GEÇTİ”

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Cenevre temasları hakkında

A+A-

ATALAY, CENEVRE TEMASLARI HAKKINDA ÖZYİĞİT’E BİLGİ VERDİ

ATALAY: “GÖRÜŞMELER YAPICI GEÇTİ”

ÖZYİĞİT: “BU DOĞRULTUDA YAPILACAK TEMASLARI DESTEKLİYORUZ”

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Cenevre temasları hakkında bilgi vermek amacıyla Toplumcu Demokrasi Partisi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan Cemal Özyiğit’le görüştü.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, konuşmasında, Cenevre’de etkili bir görüşme trafiği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, görüşmelerin yapıcı geçtiğini belirtti.

Hem Kıbrıslı Türklerin, hem de Kıbrıslı Rumların sorunları olduğuna işaret eden Atalay, dini liderler olarak, siyaset dilini kullanmadan, sorunların çözümü için neler yapılabileceğini konuştuklarını anlattı.

İki toplumun da Kıbrıs’ın bulunduğu stratejik noktanın bedelini ödediklerini söyleyen Atalay, görüşmelerde Kıbrıs’ta bir barış modeli oluşturulması yönünde fikir birliğine vardıklarını, bunun tüm dünyaya örnek olacağını kaydetti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, bilgilendirme için Atalay’a teşekkür ederek, din adamlarının Cenevre’de yaptıkları temasların önemine değindi.

Olası bir çözüm halinde Kıbrıslı Türkler ve Rumların birlikte yaşayacaklarını ifade eden Özyiğit, dolayısıyla karşılıklı sevgi, saygı hoşgörü ve geçmişte yaşananlardan dersler çıkarılmasının önemli olduğunu söyledi.

Rumların Başpiskoposuyla birlikte yapılan temasların da önemine değinen Özyiğit, geçmişte Rum Ortodoks Kilisesi’nin Kıbrıs sorunundaki rolü düşünüldüğünde, iki dinin bir birini anlaması, karşılıklı sevgi, saygı yönlerinin öne çıkarılabilmesinin olası bir barışa çok büyük katkısı olacağını kaydetti.

Bu tür temasların devamını temenni eden Özyiğit, bu doğrultuda yapılacak temasları desteklediklerini vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.