1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Göstericiler, polisleri öldürmeye başladı
Göstericiler, polisleri öldürmeye başladı

Göstericiler, polisleri öldürmeye başladı

ABD'deki iç savaş şiddetleniyor!

A+A-

ABD'de ülke geneline yayılan protestolarda, eylemciler ile polis arasında çıkan silahlı çatışmada vurulan bir polis memuru hayatını kaybederken, dört polis de yaralandı.

ABD'de siyahi bir adamın polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarda şiddet giderek artıyor. Las Vegas'ta polis ile eylemciler arasında çıkan silahlı çatışmada başından vurulan bir polis memuru hayatını kaybederken, dört polis de yaralandı.

abd-deki-ic-savas-siddetleniyor-gostericiler-13282370_5225_m.jpg

PROTESTOLAR ŞİDDETLENİYOR

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un bir polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından ırkçılık ve polis şiddetine karşı başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Polis merkezleri de dahil binaların yakıldığı ve yağmaların başladığı protestolar, şiddet eylemlerine dönüştü. Birçok eyalette sokağa çıkma yasağı ilanı edilirken, polislerin müdahalesinin yetersiz kalması üzerine Ulusal Muhafızlar göreve çağrıldı.

BİR POLİS BAŞINDAN VURULDU

Sokağa çıkma yasaklarının kontrolü için polisler birçok kentte belirli yerlere barikat kurarken göstericiler ile polisler sürekli karşı karşıya geliyor. Las Vegas'ta polisler ile eylemciler arasında da silahlı çatışma çıktı. Çıkan çatışmada dört polis yaralanırken, bir polis memuru da hayatını kaybetti.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, yoldan geçenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı. Eyalette acil durum ilan edilirken olayları kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızlar görevlendirilmişti.(haberler.com)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum