1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GÖZDAĞI VERMEK İÇİN 10 KİŞİNİN KAFASINI KESTİ
GÖZDAĞI VERMEK İÇİN 10 KİŞİNİN KAFASINI KESTİ

GÖZDAĞI VERMEK İÇİN 10 KİŞİNİN KAFASINI KESTİ

Adım adım yaklaıyorlar... Siyah bayrak kritik noktada;

A+A-

 

Kobani'de şehir savaşı hazırlığı

Kobani'nin dış mahallelerinde çatışmalar devam ederken, YPG IŞİD'in kente girme ihtimaline karşı şehir savaşı için hazırlık yapıyor.

kobani.jpeg

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın sınır hattında şiddetini artırdı.

IŞİD'in, Kobani'ye bağlı Şiftek köyü Zorafa mevkisindeki tepeye kendi bayrağını diktiği görüldü.

IŞİD'in Kobani'dekilere gözdağı vermek için 10 kişinin kafasını kestiği belirtiliyor.

PKK'nın Suriye kolu YPG şehir içinde mevziler kurdu. gazeteciler ve burada yaşayan siviller kentten çıkarılarak sınıra yakın binalara alındı. Kent merkezinde YPG güçleri dışında kimse kalmadı.

Kobani'yi kuşatma altında tutan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kentin doğu cephesinde merkezin sınırına kadar yaklaşmış durumda. Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo Al Jazeera Türk'e yaptığı açıklamada çatışmaların sürdüğünü ve dünden beri mevzilerini koruduklarını söyledi.

IŞİD'in Doğu cephesinden çok yaklaştığını söyleyen Kurdo buradaki çatışmaların kentin diğer taraflarından daha kritik olduğunu belirtti. Doğu cephesinde gece boyu yer yer çatışmaların yaşandığını doğrulayan Kobani dış ilişkiler sorumlusu, şiddetli bir saldırı gerçekleşmediğini vurguladı 'Herkes mevzisinde bekliyor' Organize bir tahliye durumunun sözkonusu olmadıgını söyleyen Kurdo "İsteyenler kalıp silahlı direnişe katılıyor, isteyenler de Kobani'yi terk ediyor. Bizim bu konuda bir yönlendirmemiz olmadı" dedi. Hazırlık için ise "Herkes mevzisinde bekliyor" demekle yetindi.

Kurdo yapılan hava saldırılarını yetersiz bulduklarını ve daha da yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

BAYRAK DİKTİLER

AA'nın haberine göre terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki  çatışmalar, Suruç ilçesine yakın sınır hattında şiddetini artırdı.
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, iki grup  arasındaki çatışmalar Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı yakın köylerde devam ediyor.  Yerel kaynaklar, IŞİD'in Kobani'yi güney, doğu ve batı istikametten kuşatmaya  çalıştığını belirtti. Dün, havan atışlarını ağırlıklı ilçenin güneyinden sürdüren  terör örgütü, bu sabah 3 farklı yönden saldırıya geçti. Kentteki silahlı  milislerin de IŞİD'e karşılık verildiği gözlendi.
 
300'DEN FAZLA KÖYÜ ELE GEÇİRDİLER
 
CNNTürk'ün haberine göre Cerablus'tan Ayn El Arap'a kadar olan bütün köylerin IŞİD kontrolünde olduğu bildirildi. IŞİD'in ilerleyişi bölgenin doğusunda da hız kazandı. Örgüt, Telabyad'dan Ayn El Arap'a kadar olan köylerin de tamamını ele geçirdi. Böylece örgüt, iki hafta içinde 300'den fazla köyün kontrolünü ele geçirmiş oldu.
 
KOBANİ'DEKİLERİ KORKUTMAK İÇİN KAFA KESTİLER
 
Bu arada IŞİD militanları, Cerablus'ta üçü kadın 10 kişiyi ise kafasını keserek öldürdü. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, öldürülenlerden 5'inin peşmerge, 4'ünün Suriyeli Arap ve birinin de sivil olduğunu açıkladı. Bu 10 kişinin neden alıkonulduğu ya da öldürüldüğü bilinmiyor.Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, IŞİD bu yolla Kobani halkını korkutmayı amaçlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.