1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZLER BU DAVADA
GÖZLER BU DAVADA

GÖZLER BU DAVADA

Gözler bu davada

A+A-

2 yıl önce gerçekleştirilen Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili tutuklu bulunan İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın ağır cezadaki yargı süreci başladı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi bölgesinde bir otelin yakınlarında işlendiği iddia edilen Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili tutuklu bulunan İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurundaki yargı süreci dün başladı.

İddia Makamını Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz temsil ederken, sanıklardan İbrahim Maraşlı’yı Avukatlar Yunsal İlhan ile Aysel Uzun, Mustafa İlhan Tuncay’ı ise avukatlar Emre Kadri ile Rıfat Reis temsil etti.
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz dünkü duruşmada Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme ekibinde görevli polis memuru Hasan Zorlu’yu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Yüzeye çıkmış bir ayakkabı vardı
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekibinde, olay yeri inceleme uzmanı olarak görev yaptığını belirten Zorlu, 21 Ocak 2014 tarihinde saat 20.30 sıralarında Yeniboğaziçi bölgesinde bulunan bir alanda ceset olabileceği bilgisini aldıklarını ve ekip olarak olay yerine gittiklerini ifade etti. Görgü tanığı bir kişinin cesedin olabileceği yeri polis müfettiş muavini Asım Başaranel’e göstermesinin ardından, konu yerde bir inceleme yaptıklarını anlatan Zorlu, kum yüzeyine çıkmış bir ayakkabı gördüklerini ve ayakkabıyı çıkarmaya çalıştıklarında ayakkabının çıkmadığını aktardı.

Adli Tıp Uzmanı huzurunda kazıldı
Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in olay mahalline gelmesinin ardından saat 01.00 raddelerinde, İdris Deniz’in istediği şekilde ayakkabının olduğu bölgeyi kazmaya başladıklarını belirten Zorlu, cesedin çıkarıldığını ve yapılan bu kazı çalışmasının kameraya kaydedildiğini ifade etti. Kamera görüntülerinin mahkemeye emare olarak sunulmasının ardından, cesedin çıkarıldığı kazı çalışmasının görüntüleri Ağır Ceza Mahkeme heyetine izletildi.

Cebinde 2 lirası vardı
Ceset üzerinde kot pantolon, kazak, mont ve sivri uçlu ayakkabı bulunduğunu söyleyen Zorlu, cesedin sol el bileğinde sarı renkli kol saatiyle boynunda muska olduğunu aktardı.
Cesetin üzerindeki kıyafetlerde yapılan aramalarda kot pantolonun sol ön cebinden üzerinde no:408 yazılı bir anahtar, sağ cebinden ise 2 lira 25 kuruş madeni para bulunduğunu belirten Zorlu,  maktulün giymiş olduğu montun cebinden ise içerisinde sim kart takılı olan nokia marka cep telefonu bulunduğunu ifade etti.

İçerisinde sıvı kalıntısı olan enjektör bulundu
Olay yerini ertesi sabah yeniden ziyaret ettikleri sırada yapmış oldukları aramada, cesedin gömülü olarak bulunduğu çukurun 12 metre kadar uzağında içerisinde sıvı kalıntısı olan iğneli enjektör bulduklarını anlatan Zorlu, cesedin çıkarıldığı çukurun 3 ayrı bölgesinden toprak örneğini de emare olarak aldıklarını söyledi. Aynı gün ceset üzerinde Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından bir otopsi yapıldığını belirten Zorlu, konu otopsinin de kendi tarafından fotoğraflandığını ifade etti.

Arabasında İngiltere’ye uçuş bileti çıktı
Zorlu, zanlıların yakalandığı 1 Şubat 2014 tarihinde İbrahim Maraşlı’nın aracında yapılan aramalarda vitesin yanında bir adet nokia cep telefonu, ön yolcu koltuğu üzerinde bulunan siyah çanta içerisinden Güney Kıbrıs kimlik ve pasaportu ile zanlının 2 Şubat 2014 tarihinde saat 19.55’te Londra’ya uçuş yapacağına dair belge bulduklarını anlattı.

Zorlu, yine aramalar sırasında bulunan beyaz zarf içerisinde 2 deste halinde İngiliz sterlini banknotlar bulunduğunu söyledi.

Banka dekontları da bulundu
Aracın bagaj kısmında yapılan aramalarda ise beyaz toz parçacıkları tespit ettiğini belirten Zorlu, konu toz parçalarını yapışkanlı kağıt ile emare olarak alarak meselenin tahkikat subayına teslim ettiğini ifade etti. Yine aracın bagaj kısmında bazı banka dekontları da bulunduğunu aktaran Zorlu, 2 adet el yazısı ile yazılmış olan not ile 11 adet resminde emare olarak alındığını dile getirdi.
 
Önümüzdeki Salı devam edilecek
Hasan Zorlu, aramalarda bulunan eşyaları mahkemeye emare olarak ibraz ederken,  Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, davayı duruşmaya kaldığı yerden devam edilmek üzere 29 Mart 2016 tarihine ertelediğini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.