1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZLERİ GÖREN İNSAN BİLE ZOR YÜRÜYOR
GÖZLERİ GÖREN İNSAN BİLE ZOR YÜRÜYOR

GÖZLERİ GÖREN İNSAN BİLE ZOR YÜRÜYOR

Dünya genelinde ciddi adımlar atıldı, ancak KKTC için...

A+A-

 

KKTC ENGELLİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ: “ENGELSİZ KENT DİYEBİLECEĞİMİZ BİR DÜZENLEME YOK. CADDE VE SOKAK KALDIRIMLARIMIZDA GÖZLERİ GÖREN İNSAN BİLE ZOR YÜRÜYOR”

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, kentlerde engellilerin rahatça yürüyebilmesi için gerekli düzenlemelerin olmamasını eleştirdi.

Suay,  “15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda,  Uluslararası Körler Federasyonu tarafından 1970 yılında kabul edilen bu günün, görme engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi açısından önemine işaret ederek “Beyaz baston, görme engelliler için güvenliğin ve bağımsız hareket edebilmenin sembolüdür”  dedi.

Dünya genelinde görme engelliler için ciddi adımlar atıldığını, ancak KKTC için aynı şeyi söyleyemeyeceğini belirten Suay, “Engelsiz kent diyebileceğimiz bir düzenleme zaten yok. Hatta cadde ve sokak kaldırımlarımızda gözleri gören insan bile zor yürüyor. Çünkü her yer araba, reklam tabelası, çiçeklik ve ağaçla doldurulmuş” ifadelerini kullandı.

Bu noktada, Gönyeli Belediyesinin bazı adımlar attığını ve bunların diğer tüm belediyelere de örnek olmasını temenni ettiğini belirten Suay, şunları kaydetti:

“Gönyeli kaldırımları bir nebze düzenlenmiş ve görme engellilerin beyaz baston aracılığıyla güzergahlarını bulmalarına aracı olan sarı şeritlerin kaldırımlara eklenmiş olması bizleri mutlu ediyor. Engelsiz yaşam için destek veren ve duyarlılık gösteren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.