1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZLERİM KARARDI
GÖZLERİM KARARDI

GÖZLERİM KARARDI

10 yıl önce 685 TL olan kredi kartı borcunu, Yapılandırma Yasası’ndan faydalanarak ödemek için bankaya başvuran Murat İncekalan 288 bin TL’lik meblağı görünce neye uğradığını şaşırdı

A+A-

Uzun süredir tartışılan Yapılandırma Yasası’ndan yararlanmak için bankaya başvuran Murat İncekalan, 10 yıl önce 685 TL olan borcunun 288 bin TL’ye ulaştığını görünce, neye uğradığını şaşırdı.Murat İncekalan, yaşadıklarını KIBRIS’a anlatarak içini döktü.

10 yıl önce eşinin kendisine ek kart çıkardığını belirten Murat İncekalan, o dönem ekonomik darboğaza düştüğünü ve 685 TL olan borcunun bugün 288 bin TL olarak karşısına çıktığını söyledi.Geçtiğimiz yıl, Yapılandırma Yasası’ndan faydalanmak için bankaya başvuran ve 10 yıl önceki 685 TL’lik borcun, 288 bin TL’ye ulaştığını gören İncekalan, “Az daha kalp krizi geçiriyordum. Şok oldum. Gözlerime inanamadım. Dizlerimin bağı çözüldü. Kalbim sıkıştı. Gözlerim karardı” dedi.

İncekalan, kartın yerel bir bankaya ait olduğunu ve bankanın kendisini 5 yıl boyunca aramadığını belirterek, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren, Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Ekonomik İyileştirme Kapsamında Yeniden Yapılandırılması Yasası’ndan faydalanmak için bankaya başvurduğunu kaydetti.

60 ay 650 TL taksit ödeyecek.Borcunun yeniden yapılandırıldığını ve 19 bin TL’ye düşürüldüğünü anlatan İncekalan, “685 TL’lik borç için 60 ay vade ile her ay 650 TL taksit ödeyeceğim. Toplamda 40 bin TL para ödemiş olacağım. Bankalar mutlaka ayakta kalmalı ancak bankaları besleyen insanların da ayakta kalması gerekir. Bankalar hep güçlenirken, halk güçsüzleşiyor” dedi.

“Borçlar anapara baz alınarak yapılandırılmıyor”
Binlerce faiz mağdurundan sadece biri olan Murat İncekalan, “Bu Yapılandırma Yasası ile bir nevi borçlular hareketlendirildi. Yapılandırılan borçlar anapara baz alınarak yapılmıyor. Halbuki yasa anapara baz alınarak yapılandırma yapılmalı diyor. Bu iş yine sonuç olarak bankalara yarıyor” dedi.

2003 yılında bir yabancı bankaya ise bin 650 TL borcu olduğunu, yine ödeyemediğini anlatan İncekalan, yabancı bankanın kısa sürede kendisi aleyhine dava açtığını ve Türkiye’de Faiz Yasası yürürlüğe girdikten sonra, 3 bin TL ödeyerek borcunu kapattığını kaydetti.İncekalan, “Türkiye’nin yaptığı Yapılandırma Yasası faiz mağdurları için çok daha olumlu bir adım oldu. Türkiye banklarından borçlananların borcu anapara üzerinden hesaplandı” dedi.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.