1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZÜ YAŞLI ANNE VE BİR GARİP DURUM!
GÖZÜ YAŞLI ANNE VE BİR GARİP DURUM!

GÖZÜ YAŞLI ANNE VE BİR GARİP DURUM!

Bir garip durum...

A+A-

 

Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı köyünde ikamet eden Sebile Veziroğlu isimli kadın, çocuklarını kısa süreliğine teslim ettiği eski kocasının, kendisinden habersiz iki çocuğunu Sosyal Hizmetler Dairesi’ne verdiğini, bu kurumun da bu süreçten sonra çocuklarını kendisine geri iade etmediğini ileri sürdü. Diyalog’a konuşan bir yetkili ise, Veziroğlu’nun doğru söylemediğini, çocukları üzerinden aldığı maaşın kesilmesi endişesine kapıldığını ve çocuklarını bu yüzden geri istediğini savundu.

 İki yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrıldığı kocasından olan iki çocuğuna kendi çabalarıyla baktığını ifade eden Sebile Veziroğlu, yaklaşık 20 gün önce anne ve babasını görmek için Mersin’e gittiğini söyledi. Mersin’de 12 gün kaldığını aktaran Veziroğlu, geri döndüğünde çocuklarını bulamadığını ve durumu polise bildirdiğini anlattı.

“Polisten eli boş döndü”
Polis merkezinde, 2 çocuğunun Sosyal Hizmetler’e verildiğini öğrendiğini söyleyen Veziroğlu, çocuklarının Sosyal Hizmetler tarafından kendisine gösterilmediğini savundu. Sebile Veziroğlu, çocuklarına bakabilmek için dişini tırnağına takıp her türlü işte çalıştığını dile getirdi.

“Sokakta mısır bile sattım”
İki çocuğuna bakabilmek için sokakta Mısır bile sattığını anlatan anne, Sosyal Hizmetler’in çocuklarını kendisine neden göstermediğini hala anlamadığını aktardı.

Çocukları olmadan yaşayamayacağını ifade eden Veziroğlu, “Ne olur birisi bana yardım etsin” çağrısında bulundu.

“Sorumlu, eski kocamdır”
Yaşananlardan eski kocasını sorumlu tutan Veziroğlu, Kuzey Kıbrıs’a gelmeden önce mutlu bir hayatları olduğunu ancak adaya geldikten sonra her şeyin kötü gitmeye başladığını ifade etti. Kocasının burada alkol bağımlısı olduğunu anlatan Veziroğlu, “Onun alkol merakı yüzünden evimiz dağıldı” dedi.

“Verilecek karara göre çocuklarım teslim edilecek”
2012 yılında boşanma kararı aldıklarını anlatan Veziroğlu, “Mahkeme,  çocukların her ikisinin de vekâletini bana verdi. Çocuklarım nasıl olurda babaları tarafından Sosyal Hizmetler’e teslim edilir. Bunu hala anlayamadım. Sosyal Hizmetler, gelip evini göreceğiz. Duruma göre çocuklarınızı alıp almayacağınız kesinleşecek dedi. Ben çocuklarıma bakabilirm” diye konuştu.

“Çocukları üzerinden aldığı maaş kesilince…”
Öte yandan Diyalog muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, çocuklarının eski kocası tarafından Sosyal Hizmetler’e teslim edilmesi üzerine  Sebile Veziroğlu, aldığı maaşın kesilmemesi için çocuklarını geri istiyor.


Ayrıca çocuklara bakmakta zorlandığı iddia edilen Sebile Veziroğlu’nun, çocuklara bakacak durumunun olmadığı da aktarıldı. Aynı kaynak, Veziroğlu’nun kaldığı evin kötü durumda olması nedeniyle Sosyal Hizmetler’in bu yönde bir karar aldığını aktardı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.