1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZÜGÜZEL ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ
GÖZÜGÜZEL ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ

GÖZÜGÜZEL ANISINA FOTOĞRAF SERGİSİ

Merhum polis Ahmet Gözügüzel anısına “O’nun Işığı” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

A+A-

Merhum polis Ahmet Gözügüzel anısına  “O’nun Işığı” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Geçen yıl Temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden polis  Ahmet Gözügüzel’in doğum günü olan dün ailesi ve arkadaşları fotoğraf sergisi açtı.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile işbirliğinde Polis Genel Müdürlüğü katkılarıyla Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan ve aralarında merhum  Ahmet Gözügüzel’in fotoğraflarının da bulunduğu sergideki fotoğraflar, Trafik Kazalarını Önleme Derneği’ne bağışlanmak üzere satışa çıkarıldı. Sergi, 10 Ocak’a kadar gezilebilecek.

DURAN GÖZÜGÜZEL

Ahmet Gözügüzel’in kardeşi Duran Gözügüzel serginin açılışında yaptığı konuşmada Ahmet’i çok özlediklerini ve O’nun ışığıyla hayatlarını zor da olsa devam ettirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Konuşması sırasında göz yaşlarına hakim olamayan Duran Gözügüzel, yaşadıkları acıları başkalarının yaşamaması dileğinde bulunarak, trafikte hoşgörülü, saygılı ve sabırlı olunması çağrısı yaptı.

Duran Gözügüzel, sürat yaparak hiçbir şeyin ispatlanamayacağını vurguladı.

GÜRLER

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler de, polis teşkilanın Ahmet Gözügüzel gibi değerli bir ferdini trafik kazasında kaybettiğini ifade etti.
Gürler, Gözügüzel’i yoğun bakımdayken ziyaret ettiğini ve yaşaması için bütün imkanları seferber ettiklerini ancak kurtaramadıklarını kaydederek, ailesine bir kez daha başsağlığı diledi.

AVCI

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı da, trafik kazasından ölümlerin ülkenin kaderi olmaması gerektiğini ifade etti.
Avcı,  yolların bir çok can aldığını, Ahmet Gözügüzel gibi kurallara uyanların da canlarından olduğunu ifade ederek,  tafik kazasından ölümlerin durdurulması için  bireylerin ve kurumların üzerlerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

SEVAY

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği Başkanı Hüseyin Sevay da,  2013 yılında trafik kazalarında 48 kişinin can verdiğini belirterek, bunun  trafik kazalarını önleyecek kurallaırn tam olarak yerleşmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Trafik biliminin ülkeye gelmesi gerektiğinin altını çizen Sevay,  trafikte herkesin yapması gerekenler olduğunu söyledi.

KKTC’deki trafik tablosunun vahim ötesi olduğunu, Güney Kıbrıs’tan 2, Malta’dan 3 kat daha kötü durumda olunduğunu söyleyen Sevay, trafik kazalarının önlenmesi için  yönetim anlayışıının gelişmesi ve değişmesi gerektiğini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.