1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. GÖZÜNÜ KAYBEDEN GENÇ KONUŞTU!
GÖZÜNÜ KAYBEDEN GENÇ KONUŞTU!

GÖZÜNÜ KAYBEDEN GENÇ KONUŞTU!

Antalya'daki Gezi Parkı protestosunda polisin yakın mesafeden ateşlediği biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu sağ gözünü kaybeden 18 yaşındaki Vedat Oğuz, "Sorumlular bulunsun" dedi.

A+A-

Antalya'da 1 Haziran Cumartesi gecesi yapılan eylemde 200 kişilik grup AK Parti binasının bulunduğu Gazi Bulvarı'nda molotof kokteyli ve taşlarla saldırırken, polis de tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi. Bu sırada polis tarafından atılan biber gazı kapsülü gözüne isabet eden Vedat Oğuz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahaleye rağmen Oğuz'un sağ gözü görme yetisini kaybetti.

Hastaneden taburcu olduktan sonra Kepez İlçesi'ndeki evinde ilk kez konuşan Vedat Oğuz, yaşadıklarını anlattı. Olay gecesi polisin müdahalesinin sert olduğunu belirten Oğuz, "Ortalık bir anda karıştı. 5- 6 metreden ateşlenen gaz bombası kapsülü yüzüme denk geldi. Yere yığılmışım. Gözümü hastanede açtım" dedi.

'SORUMLULAR BULUNMAZSA DEVLETE İNANMAM'

Bunun sorumlularının bulunmasını isteyen Vedat Oğuz, "Sorumlular bulunmazsa bir daha devlete, güvenlik güçlerine, hükümete veya adalete hiçbir zaman inanmam. Onların olduğu ortamdan her zaman uzaklaşırım. Yakınlarına bile gitmem. Gözümün geri gelmesini istiyorum. Gözümü nasıl aldılarsa geri versinler" diye konuştu. Baba Abdülkerim Oğuz da, oğlunun hayatına kasteden ve gözünü kaybetmesine neden olanların cezalandırılmasını istedi.

AĞABEY VE ARKADAŞ OLAY YERİNDE

Ağabey Azat Oğuz da olaydan birkaç dakika sonra kardeşinin bulunduğu noktaya gelen İsmail G. ile birlikte yaşananlara tepki gösterdi. Azat Oğuz, kardeşinin psikolojisinin altüst olduğunu söyledi. İsmail G. ise olay anında polisin hedef gözeterek 5-6 metreden Vedat Oğuz'un yüzüne biber gazı fişeği attığını öne sürerek şöyle dedi:

"Ben olay yerinden biraz uzaktaydım. Arkadaşımız yüzüne biber gazı kapsülünü yedikten sonra üzerindeki tişörtü çıkarıp yüzüne koydu. Biraz daha ileri gittikten sonra yere düştü. Polisten dolayı arkadaşları olay yerinden uzaklaştı. Buradaki birkaç esnaf Vedat'a müdahale edip ambulans çağırdı. Bizler de arkadaşımızı bu hale getiren veya getirenlerden adalet önünde hesap soracağız. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız."

 

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.