1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZÜNÜ KAYBETME RİSKİ VAR!
GÖZÜNÜ KAYBETME RİSKİ VAR!

GÖZÜNÜ KAYBETME RİSKİ VAR!

24 yaşındaki talihsiz gencin

A+A-

Girne Belediyesi’ne bağlı Bel-Paz isimli şirkette çalışan 24 yaşındaki Mert Piroğlu, önceki gün geçirdiği bir iş kazası sonucu gözünden yaralandı. Hastaneye kaldırılan Mert Piroğlu ameliyat edildi. Piroğlu’nun gözünü kaybetme riskinin olduğu ifade edildi.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, iş kazasını talihsizlik olarak nitelendirirken, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Uğur Ergün, işverenlerin çalışanın güvenliğini sağlamada yetersiz kaldığını savundu.

 Aygın: Gözlüğü çıkarınca cisim fırladı

Aygın, yaşanan talihsiz olayın ardından çok üzgün olduklarını söyledi. Aygın, doktordan elde ettikleri bilgiye göre Piroğlu’nun gözünün görme olasılığının binde bir olduğunu o nedenle umutla iyileşmesini beklediklerini ifade etti.

Aygın, belediye ve Bel-Paz’da çalışanların, koruyucu iş giysilerinin eksiksiz olduğunu belirterek, yaşanan üzücü olayı anlattı. Aygın, “Ot temizliği sırasında yüzü terleyen Mert Piroğlu, yüzündeki koruyucu gözlüğü çıkardı. O esnada yan tarafta çalışan ot biçme makinesinden fırlayan taş olduğuna inandığımız bir cisim, Piroğlu’nun gözüne geldi” dedi.

 Ergün: Çalışanlar eğitimden geçirilmeli

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Uğur Ergün, 35/2008 İş Sağlığı Güvenlik Yasası’na göre işverenlerin, bir iş yapılırken alınması gereken önlemler ve olay meydana geldikten sonra yapılacak olan eylem planlarını içeren risk değerlendirme planı hazırlaması gerektiğini söyledi. Uğur Ergün, işverenlerin çalışanları iş sağlığı konusunda eğitmesi gerektiğini savunarak, kazaların ancak bu şekilde önlenebileceğini dile getirdi.

Ergün, işverenlerin çalışanları sürekli denetlemesi gerektiğini belirterek, çalışanları kurallara uyması konusunda uyarması gerektiğini vurguladı. Ergün, işverenin olduğu kadar çalışanın da kendi üzerine düşen sorumlulukları bulunduğunu unutmaması gerektiğini anlatarak, “Kaza geliyorum der. O nedenle herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.