1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZÜYAŞLI ANNENİN FERYADI...
GÖZÜYAŞLI ANNENİN FERYADI...

GÖZÜYAŞLI ANNENİN FERYADI...

Gözü yaşlı anne anlatıyor;

A+A-

 

Gazimağusa’da ikamet eden Selime Türkmen’in dört buçuk yaşındaki kızının kalbinde doğuştan problem var. Sağlık Kurulu tarafından Türkiye’ye sevk edilen küçük Emine’nin iki gün sonra ameliyatı yapılacak. Türkmen ailesi zor durumda.

Maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen gözü yaşlı anne Selime Türkmen, duyarlı vatandaşların yardımını bekliyor. Türkmen, günübirlik çalıştığını ve ne kaldıkları evin kirasını ödeyecek güçleri, ne de küçük kızlarının sağlığı için çıkacak ekstra masrafları ödeyecek durumlarının olmadığını söyledi.

Gazimağusa’da yaşayan Türkmen ailesinin dört buçuk yaşındaki kızı Emine Türkmen, doğuştan kalp hastası. Anne Selime Türkmen, kızı Emine’nin 7 aylık bebekken, kalp hastası olduğunu öğrendi. Kızının sürekli öksürmesi üzerine defalarca doktora giden Türkmen, bazı doktorların durumu fark etmediğini söyledi. Gazimağusa’daki sağlık ocağına giden ve çocuğun kalbinde “üfürüm” olduğunu öğrenen Türkmen, duydukları karşısında şok olduğunu anlattı. Türkiye’deki doktorların, hastalığın iyi huylu olduğunu söylediğini belirten Türkmen, hemen ameliyat olursa, çocuğun iyileşeceğini kaydetti.

cocuk-001.jpg

“Çocuğun kalbindeki açıklık büyüdü”

Dört buçuk yaşındaki kızını Türkiye’deki doktorlara da baktırdığını söyleyen anne Türkmen, çocuğun kalbindeki açıklığın ilk zamanlar 6,2 olduğunu ve zaman içerisinde kalbin açıldığını öğrendiklerini anlattı. Kendisini yurt dışındaki bir doktorun, Kıbrıs’ta tanınmış bir doktora yönlendirdiğini belirten Türkmen, buradaki doktorun “kalbi zamanla kavuşur” dediğini iddia etti. Türkmen, “Hem Türkiye’de, hem de Kıbrıs’ta gitmediğimiz doktor kalmadı. Sürekli olarak ilaç verip ‘geçer’ dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok çaresizim.

Çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bazı geceler uyuyamıyorum. Derdimden yemek yiyemiyorum, su içemiyorum. Tek istediğim çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Çocuğum bazen ağlıyor ve doktora gitmek istemediğini söylüyor. Çocuğumun psikolojisi bozuldu” şeklinde konuştu.

 “Maddi durumum iyi değil”

Gözü yaşlı anne Selime Türkmen, günübirlik temizlik işi yaptığını, eşinin ise Gazimağusa’da bir otelde terzilik yaptığını ve şeker hastası olduğunu belirtti. Türkmen, 13 yaşında bir kız evladı daha olduğunu söyleyerek, bu durumda ev kirasını bile ödeyemediğini, komşularının katkısıyla biraz da olsa geçinebildiğini kaydetti. Kendisinin ve eşinin ailesinin hayatta olmadığını dile getiren Türkmen, bugüne kadar aile desteği de görmediğini anlattı. Küçük kızlarının aniden Türkiye’ye sevk edilmesi üzerineyse, kendi ve çocuğunun uçak biletini devletin karşıladığını, ancak eşinin biletini ise arkadaşlarının yardımlarıyla aldıklarını kaydetti.

Selime Türkmen, “Neye ihtiyacımız olur bilmiyoruz. Nerede kalırız, ne ederiz bilmiyoruz. Ancak cebimizde bir ekmek alacak paramız yok ve gidiyoruz” dedi.

“Çocuğum bazen nefes alamıyor”

Son zamanlarda dört buçuk yaşındaki Emine Türkmen’in, nefes almakta zorlandığını anlatan anne Türkmen, bu acıya katlanamadığını söyledi. Küçük kızının 7 aylıktan dört buçuk yaşına kadar ilaçlarla tedavi edildiğini kaydeden anne, çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ve sürekli olarak ağladığını ifade ederek, “Benim kızım daha çok küçük ve biz bazen nefes almakta zorlandığını görüyoruz. Onu böyle görmeye artık katlanamıyoruz. Maddi durumumuz ortada. Çok kez yardım istedim fakat cevap alamadım. 13 yaşında bir kızım daha var. Onun da, bizim de moralimiz çok bozuk.” dedi.

 Yardım edebilirsiniz!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu’ndan geçen küçük Emine Ankara’daki bir hastaneye sevk edildi. Hastane masrafı devlet tarafından karşılanacak. Ancak ailenin maddi durumu kötü…  Duyarlı vatandaşların yardımlarına açık olan Türkmen ailesine, yardım etmek isteyenler İş Bankası 45 43 14 02 61 05 71 03 numaralı banka hesabına para yatırabilirler.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.