1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZYAŞLARI MAHKEMEYİ ETKİLEYEMEDİ
GÖZYAŞLARI MAHKEMEYİ ETKİLEYEMEDİ

GÖZYAŞLARI MAHKEMEYİ ETKİLEYEMEDİ

Gözyaşları mahkemeyi etkileyemedi

A+A-

Mağusa’da taksi şoförü Mustafa Korkmaz’ın kayışla boğazını sıkarak darp ettikten sonra cebindeki 620 TL’yi çalmaktan yargılanan Kamerunlu sanıklar 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi

Nadire BAHADİ

Mağusa’da devlet hastanesi ile Tuzla istikametine giden yolda yolcu olarak bindikleri takside şoför Mustafa Korkmaz’ın boğazını kayışla sıkarak cebinden 620 TL’sini almak sureti ile soygun suçu işleyen Kamerun uyruklu Valery Vershiyi ve Chenji Nsoh Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Haklarındaki “Soygun”, “Sirkat” ve “Ciddi darp” davalarından suçlu bulunan Kamerunlu sanıklar 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

620 TL için soygun suçu işlediler

Gece kulübüne gidecekleri bahanesi ile 26 Ekim 2015 tarihinde gece saatlerinde bindikleri taksi de sanık Chenji Nsoh şoför Mustafa Korkmaz’ın kayışla boğazını sıkarak Korkmaz’ı etkisiz hale getirirken, sanık Velry Vershiyi ise Korkmaz’ın karnına defalarca yumruk vurup cebinden 620 TL’sini çalıp araçtan inerek gözden kaybolmuşlardı.  Polisin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde kısa sürede tespit edilerek tutuklanan sanıklar yaklaşık 11 aydan beri hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekliyorlardı.

3 yıl hapis yatacaklar

Kamerunlu sanıkların Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı dün sanıklar hakkındaki kararı açıkladı. Soygun suçunun ömür boyu hapislik cezası öngörülen ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirten Esendağlı, suçun görevi başındaki ve tamamen savunmasız bir kişiye karşı işlendiğini kaydetti. Sanıkların mahkum olduğu davaların ciddiyetinin göz önünde bulundurulduğunda hürriyeti bağlayıcı bir cezanın verilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Esendağlı sanıkların 3 yıl hapis cezasına mahkum edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.