1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GREV DEVAM EDİCEK!
GREV DEVAM EDİCEK!

GREV DEVAM EDİCEK!

Eksiklikler giderilene kadar grev devam edicek!

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, öğretmen eksiklikleri giderilene kadar Gülenyüzler Anaokulu’nda 08:00-10:30 saatleri arasında yapılmakta olan uyarı grevinin sürdürüleceğini açıkladı.

Elcil tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sendikamızın, öğretmen eksikliğinin tamamlanması, Göç Yasası olarak nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ndan doğan eşitsiz ve adaletsiz durumun ortadan kaldırılması ve eğitimin herkes için eşit, demokratik ve parasız bir şekilde uygulanması için başlatmış olduğu uyarı grevleri ailelerimizin desteği ile devam etmektedir” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, öğretmen eksikliği olan okullara da değinilerek,  şunlar kaydedildi:

“Alasya İlkokulu, Alasya Vakıf Anaokulu, Alsancak İlkokulu, B. Fikri Karayel İlkokulu, Barış İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Cihangir-Düzova İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Karşıyaka İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Lapta Anaokulu, Özgürlük İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Serhatköy İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu., Şht.Doğan Ahmet İlkokulu, Vadili İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu ve Şht. Hasan Cafer İlkokulu’nda birer; Büyükkonuk İlkokulu’nda ikişer olmak üzere tüm öğretmen eksiklikleri Eğitim Bakanlığı tarafından hala daha tamamlanmamıştır.”

Sendikanın Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerine devam ettiği kaydedilen açıklamada, öğretmen eksiklikleri giderilene kadar eylemlerin sona ermeyeceği belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.