1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GREV UYARISINDA BULUNDURULAR...
GREV UYARISINDA BULUNDURULAR...

GREV UYARISINDA BULUNDURULAR...

Ortak açıklama ve grev uyarısı...

A+A-

“ÖZELLEŞTİRME DEĞİŞİKLİK YASA ÖNERİSİ İVEDİLİK İSTEMİYLE  20 EKİM’DE MECLİS’TE GÖRÜŞÜLECEK. BU GÖRÜŞMEDEN OLUMSUZ SONUÇ ÇIKARSA 22 EKİM’DE GREVE GİDECEĞİZ”

“GENEL KURULA KATILMAYAN VEYA KATILIP İVEDİLİK İSTEMİNE RED OYU VEREN VEKİLLER KARA LİSTEYE ALINARAK ‘EMEK DÜŞMANI’ İLAN EDİLECEK”

Hava-Sen, KTAMS ve Kamu-Sen, Özelleştirme Değişiklik Yasa Önerisi”nin ivedilik istemiyle Meclis’in 20 Ekim’deki birleşiminde görüşüleceğini belirterek, bu görüşmeden olumsuz sonuç çıkması halinde 22 Ekim Çarşamba günü greve gidecekleri uyarısında bulundu.

Hava-Sen, KTAMS ve Kamu-Sen yetkililerinin, Genel Kurulu izlemek üzere 20 Ekim’de Meclis’in izleme salonunda olacağı, genel kurula katılmayan veya katılıp ivedilik istemine ret oyu veren vekillerin kara listeye alınarak ‘emek düşmanı’ ilan edileceği belirtildi.

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş’ın imzasıyla yapılan ortak basın açıklamasında, Özelleştirme Yasası kapsamında kamuya istihdam edilenlerin maaş ve kademe ilerleme haklarının gasp edildiği savunuldu.

Ortak açıklamada, bunları yeniden düzenleyen ve intibakları öngören Özelleştirme Değişiklik Yasa Önerisi’nin 20 Ekim Pazartesi günü ivedilik istemiyle Cumhuriyet Meclisi’nin genel kurulunda görüşüleceği kaydedildi.

Açıklamada, “Mağdur olan emekçilerimizin hakları alınana kadar her türlü eylem ve mücadeleyi birlikte yapma kararı alan, Kamu-Sen, KTAMS ve Hava-Sen Pazartesi günü Genel Kurulu izlemek üzere, Meclis izleme salonunda olacak” denildi.

“İVEDİLİK İSTEMİNE RED OYU VEREN VEKİLLER KARA LİSTEYE ALINACAK”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Siyasi partilerimizin ve milletvekillerimizin saflarının net olarak görüleceği bu Meclis Genel Kurulu’nda, kurula katılmayan veya katılıp da tasarının ivedilik istemine “RET” oyu veren vekiller kara listeye alınarak, “emek düşmanı” ilan edilecek.

Bu tasarının ivedilik kararı onaylanırken de en üst sıraya alınması ısrarlı talebimiz olup, laf ola alınacak ivedilik kararı bizim açımızdan “günü kurtarma” olarak algılanacak.

Pazartesi günü yapılacak Meclis Genel Kurulu’nda olumsuz bir sonuç çıkması halinde ise her üç sendika ve üyeleri, 22 Ekim 2014 Çarşamba günü birlikte eylem ve grev yaparak, Başbakanlık önüne gelip,  gerekli cevabı verecektir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.