1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GREV YAPACAKLAR!
GREV YAPACAKLAR!

GREV YAPACAKLAR!

Uyarı grevi yapacaklar...

A+A-

Kooperatif Görevlileri Sendikası (Koop-Sen), sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde atanan idare heyeti olumsuz tutum sergilediği gerekçesiyle Salı günü Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd., iştirakleri ve bağlı tüm birimlerinde uyarı grevine gideceğini açıkladı.

Koop-Sen’in konuyla ilgili açıklamasında, idare heyetinin gayri yasal şekilde atandığını ileri sürülerek, sözkonusu heyetin Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. ve iştiraklerinin kuruluş amaçlarından haberdar olmadığı savunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anlaşılan odur ki özelde köylünün, çiftçinin, hayvancının, esnafın ve memurun genelde Kıbrıs Türk Halkının malı olan ve 30 yıldır işgal altında olan Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. ve iştirakleri mevcut idare heyetine en az iki beden büyük gelmiştir.Yasaları hiçe sayarak çalışanların toplu iş sözleşmesi haklarını gasp etmek isteyenlere karşı Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. ve iştiraklerinde ve bağlı tüm birimlerinde 6 Ocak 2015 Salı günü 8 saatlik uyarı grevinde olacağımızı; her halükarda kazanılmış haklarımıza yapılacak en küçük bir müdahalede süresiz greve gideceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.