1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GREV YAPACAKLAR!
GREV YAPACAKLAR!

GREV YAPACAKLAR!

Uyarı grevi yapacaklar!

A+A-

23 EKİM CUMA GÜNÜ LEFKOŞA MOTORLU ARAÇLAR MUKAYYİTLİĞİ’NDE, 25 EKİM PAZAR GÜNÜ İSE ERCAN İTFAİYE’DE TAM GÜN GREV YAPILACAK

 “Göç Yasası” diye nitelediği 2011 tarihli yasaya karşı pazartesi genel greve hazırlanan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), hayat pahalılığına karşı önlem talebiyle de  uyarı grevleri yapacağını açıkladı.

Sendika, 23 Ekim Cuma günü Lefkoşa Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde, 25 Ekim Pazar günü ise Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı Ercan itfaiye bölümünde tam gün uyarı grevi yapma kararı aldığını duyurdu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yazılı açıklamasında, Kamu Görevlileri Yasası’nın hükümet ile sendikalar arasına yapılması gereken görüşmeleri düzenleyen 135. maddesini hatırlatarak,“Son iki yıl içerisinde TL'nin döviz karşısında yüzde 55 oranında değer kaybetmesiyle ve hükümetlerin uygulamış olduğu yanlış ekonomi politikaları sonucunda halkın alım gücünde büyük bir gerileme yaşanmıştır. Bu durumdan en çok etkilenenler asgari ücretle çalışan özel sektör çalışanları ve kamu görevlileri olmuştur” ifadelerine yer verdi.

“Hayat pahalılığının hızla yükseldiği bu dönemde çalışanların alım gücünü koruyucu tedbirler acilen hayata geçirilmesi gerekirken Maliye Bakanlığı ve hükümetin hiçbir adım atmadığını” savunan Kaptan, “birçok kez yaptıkları açıklamalarla hükümeti uyarmalarına ve tedbir alınmaması durumunda yaşanacak olumsuzluklardan hükümetin sorumlu olacağını dikkate getirmelerine rağmen, hükümetinbunları dikkate almayarak diyalog kurmadığını ve kendilerini artık son çare olan grev yoluna başvurmak zorunda bıraktığını” kaydetti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.