1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GREV YAPACAKLAR!
GREV YAPACAKLAR!

GREV YAPACAKLAR!

Grev!

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) yarın Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde grev başlatıyor.

Personel yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla 20 Ekim’de bir günlük uyarı grevi yapan 2 sendika, taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle yarın başlatacakları tam gün grevin Perşembe ve Cuma günü de devam edeceğini açıkladı.

KTAMS ve Kamu-Sen, konuyla ilgili ortak açıklamalarında, UBP-DP hükümetinin çalışanlara karşı duyarsızlığının ve çalışanların örgütlerine karşı olumsuz tutumunun devam ettiğini iddia etti.

20 Ekim 2016 tarihinde Girne Sosyal Sigortalar Dairesi'nde yapılan bir günlük uyarı grevinin üzerinden 20 gün geçtiği belirtilen açıklamada, grev günü yapılan ortak açıklamada tüm ilçelerdeki personel sıkıntısı dile getirilirken Sosyal Sigortalar Dairesi Girne Şubesindeki aciliyetin de vurgulandığı hatırlatıldı.

“İlgili bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın duyarsızlığı ve ilgisizliği maalesef sürmektedir” denilen açıklamada, sorunu çözmek için sendikaların yaptığı tüm girişimlerin cevapsız kaldığı ve verilen sürenin 4 Kasım günü mesai bitiminde dolduğu vurgulandı.

Açıklamanın devamında şöyle denildi;
“Tüm iyi niyetli girişimlerimiz Başbakanlık tarafından da  ne yazık ki cevapsız bırakılmıştır. Bize bırakılan tek seçenek grevdir. Çalışanlarla yaptığımız değerlendirmeler sonrasında sendikalarımız KTAMS ve Kamu-Sen çalışanlarla birlikte 9,10,11 Kasım tarihlerinde Girne Sosyal Sigortalar Dairesinde tam gün grev uygulama kararı almışlardır. Yetkililerin bu duyarsız tutumlarından vazgeçip sorunun çözümü yönüne acilen adım atmalarını ümit ederiz”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.