1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GREV YAPTILAR!
GREV YAPTILAR!

GREV YAPTILAR!

Grev ve miting düzenlediler...

A+A-

GÖKÇEBEL: "BUGÜN BAŞLATILAN KAVGA EMEK KAVGASIDIR. MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Bazı sendikalar Gazimağusa'da hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını protesto için grev ve miting yaptı.

Kamu-Sen, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Dev-İş, Güç-Sen, Hazine-Sen, Çağ-Sen, DAÜ-Sen ve DAÜ-BİR-SEN Gazimağusa'daki iş yerleri ve okullarda 10.00-12.00 saatleri arasında greve gitti.

Sendikalar, Gazimağusa Belediyesi önünde toplanıp, hava muhalefetine rağmen Anıt Çemberi’ne yürüdü ve burada miting gerçekleştirdi.

Hükümete istifa çağrısı yapılan mitingde "Birlik mücadele dayanışma", "Direne direne kazanacağız" ve "Hükümet istifa, kukla hükümet istemiyoruz" sloganları atıldı.

GÖKÇEBEL: “KÖLE OLMAK İSTEMİYORUZ”

Eylemde sendikalar adına konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, bugün başlatılan kavganın emek kavgası olduğunu ve tüm sendikaların saflarını sıklaştırması gerektiğini belirterek, mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Gökçebel, ülkede oluşturulan sistemin herkesi köleleştirdiğini ve Kıbrıs Türk toplumunun yok edilmeye çalışıldığını öne sürerek, "Köle olmak istemiyoruz. Köle gibi yaşamak istemiyoruz" dedi.

Hükümetin "kaynak yok" dediğini ancak iş adamlarına yönelik vergi afları yaptığını, üçlü atamalara devam ettiğini, örtülü ödeneği kullandığını ancak emekçiye verecek kaynak bulamadığını savunan Gökçebel, eşel mobilin kaldırılmasını, hayat pahalılığı durdurulmasını ve kamuya yönelik yasaları eleştirdi.

Tüm bu uygulamaların halkın fakirleştirilmesi için yapıldığını savunan Gökçebel, bugünkü eylemin bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

“HAYAT PAHALILIĞINI YALANLA DURDURDULAR... SAHTEKAR HÜKÜMET İSTEMİYORUZ”

Hükümet ortaklarının "göç yasasını kaldırma" sözü vererek başa geldiğini ifade eden Gökçebel, hükümetin hayat pahalılığını yalanla durdurduğunu ve herkesi göç yasasına mahkum etmek istediğini savundu. Hayat pahalılığının durdurulduğunu, 2 aydır TL'nin enflasyona uğradığını, buna rağmen DPÖ'nün hükümetin kontrolünde açıklama yaptığını savunan Gökçebel, "Sahtekar hükümet istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlerin göç yasasıyla mağdur olduğunu ifade eden Gökçebel, güçlü ve birlik içinde mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Grev ve eylemlerin devam edeceğini belirterek diğer sendikalardan destek isteyen Gökçebel, konuşmasının sonunda "özelleştirmeye, göçe, dayatmalara, sermayeye, kuklalara hayır" sloganı attı.

"ZİNCİRLERİMİZİ MÜCADELE EDEREK KIRACAĞIZ"

Bu arada eylemde KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in imzasını taşıyan bir de basın bildirisi dağıtıldı.

"Bu kavga Emek-Sermaye kavgasıdır. Bu kavga asiller-köleler kavgasıdır" denilen açıklamada, "Susmayacağız, yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, haykıracağız direne direne kazanacağız” ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, ülkede yaratıldığı savunulan statükonun Kıbrıs Türk toplumunun varlığını yok edecek şekilde çalışmaya devam ettiği öne sürüldü.

Bildiride, özetle şu ifadelere yer verildi:

"Ekonomik paketler halkımıza mutluluk ve refah getirmek yerine gelişmesini ve varlığını tehdit etmektedir. Halkı yoksullaştırarak kendi kendini yönetme erkini elinden almaktadır. Hayat Pahalılığını dondurma kararnamesi kabul edilemezdir. Sosyal Güvensizlik Yasası ve Göç Yasası kaldırılmalıdır. Özelleştirme, işsizleştirme, taşeronlaştırma durdurulmalıdır. Her çalışana Toplu sözleşme hakkı verilmeli, sendikalı olması yasal hale getirilmelidir. Sözde Kamu Reformu ile hakların budanmasından vazgeçilmelidir. DPÖ verileri ile oynanmaktan vazgeçilmelidir. Yolsuzluk, Partizanlık, çirkef ilişkiler terk edilmelidir. Her fırsatta halkın geniş kesimlerini enayi yerine koyan gayri ahlaki hükümet tutum terk edilmelidir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.