1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GRUP RAST BU AKŞAM SAHNEDE
GRUP RAST BU AKŞAM SAHNEDE

GRUP RAST BU AKŞAM SAHNEDE

3. Alayköy Tahıl Festivali Başladı…

A+A-

Alayköy Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği 3. Tahıl Festivali önceki akşam başladı.
Köy girişinden gerçekleştirilen ve festival alanında tamamlanan kortej yürüyüşüyle başlayan festival, bugün tamamlanacak.
Çeşitli şovlar, dans gösterileri, folklor gösterileri, yiyecek-içecek ve Kıbrıs kültürünü yansıtan stantların yanı sıra konserlerin de yar alacağı festivalde, önceki  akşam Arda Gündüz açılış konserini verdi, halk dansları gösterileri yapıldı. Bu akşam Grup Rast konser verecek.
Köy meydanında yer alan festivalin açılışına, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, bazı milletvekilleri, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Alayköy Belediye Başkanı Manisoy, gecede yaptığı konuşmada, belediye olarak bir köy değil kasaba olarak gördükleri Alayköy'de yapılan bu tür etkinliklere tam destek verdiklerini belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutladı.
Alayköy'ün sanayi bölgesiyle, tarımsal alanları ve yüzölçümüyle büyük bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Manisoy, kültürel sanatsal ve spor etkinliklerine de büyük önem verdiklerini anlattı, derneğe bu yönde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Alayköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Güler de amaçlarının, Kıbrıs Türk kültürü, gelenek ve göreneklerini gençlere aktarmak, gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.
Güler, 1984 yılından bu yana derneğin hem yurtiçi hem yurtdışında sosyal aktivitelerde bulunduğunu, festivalde de köy kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.


TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.