1. HABERLER

  2. SPOR

  3. GS 6, FB 4...
GS 6, FB 4...

GS 6, FB 4...

Süper Lig'de yaklaşan devre arası transfer sezonu, belki de Türk futbol tarihine geçebilecek imzalarla anılacak.

A+A-

Süper Lig'de kötü giden Anadolu takımlarının her kış transfer sezonunda birçok ismi kadroya kattığı bilinen bir gerçek. Ancak 4 büyük takımın kadrolarında çok sert revizyon yaptıkları pek görülen bir olay değil. Kadrolarına oyuncu katmak isterken, birçok ismi de takımdan göndermeyi planlayan takımlar, oldukça büyük bir transfer pazarı da ortaya çıkartacak. Özellikle İstanbul takımlarının kadrosunda düşünmediği isimler, Anadolu kulüpleri ve üst sıraları kovalayan takımlar için adeta ilaç olacak.


GALATASARAY
Sezona dördüncü yıldız parolasıyla başlayan sarı kırmızılı ekip, yüksek oyuncu kalitesine rağmen iki kulvarda istediği gibi gidemiyor. Lider Fenerbahçe ile puan farkı 9 olan Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde de tur atlaması Juventus'u devirmesine bağlı. Şartlar böyle olunca görevegelen Mancini ve yönetim radikal kararlar alarak kadroda çok sert revizyona gitmek istiyor. Yabancı kontenjanı yüzünden takımda kendilerine yer bulamayan, oynadıklarında da istenilen performansı gösteremeyen futbolcular gidiyor. Galatasaray'da Riera ve Amrabat'ın devre arasında gönderilmesine kesin olarak bakılıyor.

Ayrıca yerli isimlerden de Engin, Yekta, Yiğit Gökoğlan'ın takımdan ayrılması bekleniyor. Dany için de Galatasaray'In kadrosuna katacağı isimlerin imzası bekleniyor. Eğer istenen takviyeler yapılırsa Dany'nin de sözleşmesi feshedilecek. Böylelikle kadrodan giden isim sayısı 6'yı bulacak.

Sarı kırmızılı takım transfer içinde kolları sıvadı. Galatasaray hem savunmaya hem de hücum hattına takviye için çalışmalarını sürdürüyor. Son şampiyon, kadrosuna en az 2 yabancı 2 de yerli futbolcu katmayı planlıyor.

FENERBAHÇE
Avrupa kupalarından men edilen Fenerbahçe, Türkiye Kupası'na da veda etti. Ancak Süper Lig'de rakiplerinin oldukça önünde lider olan sarı lacivertliler, buna rağmen transfer yapmayı düşünmüyor. Fenerbahçe'nin önceliği kadrosundaki şişkinliği azaltmak. Öncelikle rotasyona gerek kalmadığı için yabancı futbolcular ile yolları ayırmak için çalışma yapılacak. Yobo ve Kadlec takımdan ayrılması bekleniyor.

Sezon başından bu yana kadro dışı olan Serdar ve Semih'in de Fenerbahçe ile yolları ayrılacak. Caner Erkin ile sözleşme imzalamaya çalışan Fenerbahçe öncelikle kadrodaki fazlalıkları gönderecek.


BEŞİKTAŞ
Fenerbahçe gibi Avrupa'dan men edilen Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'na da erken veda etti. Siyah beyazlılar, kadrodaki futbolcuların bazılarını gönderecek, sözleşme imzalayamadıklarına ise kapıyı gösterecek. Beşiktaş'ta Uğur Boral, Gökhan Süzen, Sezer Öztürk, İbrahim Toraman ve Mehmet Akgün ile yollar ayrılacak. Ayrıca Fernandes ve Almeida ile sözleşme yenilenemezse iki Portekizli takımdan gönderilebilir. Yerlerine alınacak iismler arasındaysa Ronaldinho ve Adebayor isimleri yer alıyor.


TRABZONSPOR
UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna fırtına gibi devam eden Trabzonspor, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nd aistediği sonuçları alamadı. Süper Lig'e kötü başlayan ve istikrarsız bir görüntü çizen bordo mavililer son günlerde toparlanmaya başladı. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Balıkesirspor mağlubiyeti bazı futbolcuların gönderilme kararının alınmasına neden oldu. Karadeniz ekibinde Marc Janko, Giray, Volkan Şen, Batuhan Karadeniz ve Alanzinho, devre arasında gönderilecek olan isimler. Trabzonspor'un transfer dönemimde sol beke ve hücum hattına önemli isimleri kadrosuna katması bekleniyor.

Süper Lig'de 4 büyüklerin kadrosunda görmek istemediği isimlere de Anadolu takımları can simidi gibi sarılmış durumda. özellikle Fenerbahçe'den Yobo, Beşiktaş'tan İbrahim Toraman, Galatasaray'dan Yekta Kurtuluş ve Trabzonspor'dan Giray Kaçar birçok takımın transfrer listesine şimdiden girdi. Hem Anadolu takımlarına atılacak imzalar hem sözleşme yenileyecek olan isimlerle görüşmeler hem de kadroya katılacak isimlerle 4 büyüklerin oldukça büyük mesai harcaması bekleniyor.

EUROSPORT

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.