1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GSM OPERATÖRLERİNİN YAPTIĞI ZAM İPTAL EDİLSİN"
"GSM OPERATÖRLERİNİN YAPTIĞI ZAM İPTAL EDİLSİN"

"GSM OPERATÖRLERİNİN YAPTIĞI ZAM İPTAL EDİLSİN"

Tü-Örkon, GSM operatörlerinin eş zamanlı yaptığı zammın iptal edilmesini istedi.

A+A-

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu (Tü-Örkon), Kuzey Kıbrıs’taki GSM operatörlerinin cep telefonu tarifelerine eş zamanlı yaptığı zammın Rekabet Yasası’na aykırı olduğunu belirterek, iptali için Rekabet Kurulu’na müracaatta bulunduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Tü-Örkon Sözcüsü Hasan Yılmaz Işık, “Konfederasyonumuz yüzde 10 zammı şiddetle protesto etmekte ve derhal iptal edilmesi için bu operatörlere ve hükümete çağrı yapmaktadır” dedi.

Boykot uyarısı da yapan Işık, cep telefonu tarifelerine yapılan bu zammın geri alınmaması halinde tüketicilerin seçeneksiz olmadığını, gerekirse sabit telefonlarını kullanmak suretiyle mobil telefon iletişimini boykot edeceklerini söyledi.

Işık, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na da göre düştüğünü ve verilen taahhüde rağmen yüzde 10 oranında zam yapılmasına izin vermemesi gerektiği belirtti.

Hasan Yılmaz Işık, şöyle devam etti:
“Yapılan zamla 3,46 TL olan aylık sabit ücret, 3,80 TL’ye; aynı operatör abonesinin şebeke içi konuşma ücreti 30,24 kuruştan, 33,26 kuruşa; diğer aramalarda ise dakikalık ücret 54 kuruştan 59.4 kuruşa; cep telefonundan sabit telefonları aramanın dakikası 30.24 kuruştan 33.26 kuruşa; Kuzey Kıbrıs’taki bir GSM operatöründen Türkiye’deki cep telefonu ile yapılan dakikalık görüşme 72.36 kuruştan, 79.60 kuruşa; dakikası 34.56 kuruş olan Türkiye’deki sabit telefon aramaları ise 38.02 kuruşa yükseltildi”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.