1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GSM’DE SONA GELİNDİ
GSM’DE SONA GELİNDİ

GSM’DE SONA GELİNDİ

GSM’de Sona Gelindi

A+A-

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros bazı detaylarda mutabakat sağlandığını, bir kısmı üzerinde de mevcut siyasi gerçekleri dikkate alarak, bir formül geliştirilmeye çalışıldığını anlattı.

‘Birleşik Kıbrıs’ için Güven Yaratıcı Önlemler arasında yer alan ‘Kıbrıs’ta GSM iletişim ağlarının ara bağlantısının kurulmasında sona geliniyor.

Konuyla ilgili çalışmalar aralıksız devam ederken çok yakın bir zamanda tüm operatörlerin mutabık kaldığı bir ara bağlantı formülünün açıklanabileceği belirtildi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros Kuzey ve Güney arasındaki mobil telefon uyumlaşması çalışmalarında gelinen aşamanın ne olduğunu BRT’ye değerlendirdi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Rum Ticaret ve Sanayi Odasının, Ada’daki günlük yaşamı normalleştirmeye yönelik projelerin en etkilisinin mobil telefonların iki tarafta da kullanılması olduğunu ifade eden Fikri Toros, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların, mobil iletişim cihazlarını operatörler arasında bir bağlantı olmadığı için Adanın genelinde kullanamadıklarını anımsattı.

Toros GSM iletişim ağlarının uyumlaştırılması konusunun Güven Yaratıcı Önlemler başlığı altında her iki liderin siyasi onay verdiği ve teknik hazırlıkların yapılması için ekonomi ve ticaret teknik komitesine havale ettikleri bir proje olduğunu kaydetti.

Toros, “Dolayısıyla şu anda yürütülmekte olan müzakerelerde güven yaratıcı önlemler başlığı altında yer alan bir proje. Bu tabii ki iki oda olarak bizleri fevkalede mutlu eden bir gelişme. Biz bu kararı takiben Adanın her iki tarafında faal olan iki Kıbrıslı Türk ve üç Kıbrıslı Rum operatörü bir araya getirdik. Teknik hukuki, siyasi ve ticari başlıkları altında bu ara bağlantının nasıl gerçekleştirilebileceğini hepsinin mutabık kalacağı bir formül geliştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz, cesaretlendirmekteyiz ve işbirliği yapmaktayız” diye konuştu.

Çalışmaların devam ettiğini ve olumlu yönde gelişmeler olduğunu söyleyen Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros konuyla ilgili bazı detaylarda mutabakat sağlandığını, bir kısmı üzerinde de mevcut siyasi gerçekleri dikkate alarak, bir formül geliştirilmeye çalışıldığını anlattı.

Her iki liderin de sürekli olarak yaptıkları açıklamalarda bu projenin öncelikli güven yaratıcı önlemler arasında bulunduğunu söylediklerini ve bir an önce hayata geçmesi için takipte olduklarını belirttiklerini hatırlatan Fikri Toros, bundan dolayı projenin hayata geçeceğine inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Toros, çok yakın bir gelecekte tüm operatörlerin mutabık kaldığı bu ara bağlantı formülünü açıklayabilir durumda geleceklerine olan inancını da dile getirdi.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.