1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. GÜL: 'O POLİSLER CEZALANDIRILACAK'
GÜL: 'O POLİSLER CEZALANDIRILACAK'

GÜL: 'O POLİSLER CEZALANDIRILACAK'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Gezi Parkı protestoları konusunda, "Amaç hasıl oldu. Mesajlar, devlet ve hükümet tarafından alındı. Artık bu işlerin devam etmesi halinde meşruiyet zemini kalmaz" dediği aktarıldı.

A+A-

Gül, bugün Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Özdebir, kabulden sonra yaptığı açıklamada, Gül'e yeni seçilen yönetim kurulu olarak nezaket ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.

YATIRIMCILAR TEREDDÜT İÇİNDE

Gezi Parkı olaylarının da konuşulan konular arasında olduğunu ifade eden Özdebir, "Sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın, özellikle yurt dışından gelecek işletmelerin yapmış olduğu buluşma ve sipariş iptallerini Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. İki adet yabancı yatırımcı çok ciddi tereddüt içindeler. Bunları anlattık" dedi. Özdebir, Gül'ün de istenmeyen bir sürece girildiğini ve bir an evvel bu sıkıntılı durumun sonuçlanması gerektiğini, kısa ve orta vadede Türkiye'nin neler kaybettiğini herkesin yaşayacağını söylediğini aktardı. Gül'ün, Türkiye'nin sağlam bir hukuk yapısı olduğunu ifade ettiğini anlatan Özdebir, "Sorunların genel hayatı etkileyecek şekilde değil de hukuk çerçevesinde halledilmesi gerektiğini söylediler. Amacın hasıl olduğunu ve mesajların devlet ve hükümet tarafından alındığını ve bunun ifade edildiğini, artık bu işlerin devam etmesi halinde meşruiyet zemininin kalmayacağını söylediler" diye konuştu.

POLİSLER CEZALANDIRILACAK

"Gül'ün, emniyet güçlerinin müdahalesine ilişkin bir değerlendirmesi olup olmadığına" yönelik bir soruya Özdebir, şu yanıtı verdi:

"Polisin eski polis olmadığını, kaskın da numarası olduğunu, her tarafta bunların kameralarla kaydedildiğini, hukuka aykırı bir durumun olması halinde bunun da tespit edilip, cezalandırılacağını söylediler. Bütün bunları takip ettiğini ve bunları yapacağını söyledi."

Yabancı yatırımcının tedirgin olduğunu dile getiren Özdebir, "Size şimdi 'Bağdat'a gidelim' desek 'Aman gitmeyelim' dersiniz. Biz şimdi Bağdat'ı nasıl algılıyorsak, yapılan yayınlarla da maalesef, ülkemiz o şekilde algılanmaya başlandı. Taksim'de, Kızılay'daki lokal bir olayın Türkiye'nin her tarafında bir hukuksuzluk varmış gibi görülmesi ülkeyi yakından tanımayan insanları tedirgin ediyor" diye konuştu.

Gül, bugün Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya ile Kayseri Erciyesspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Eren ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri heyetini de kabul etti.

 

Vatan

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.