1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GULİYEV: “AZERBAYCAN HER ZAMAN KIBRISLI TÜRKLERİN YANINDADIR”
GULİYEV: “AZERBAYCAN HER ZAMAN KIBRISLI TÜRKLERİN YANINDADIR”

GULİYEV: “AZERBAYCAN HER ZAMAN KIBRISLI TÜRKLERİN YANINDADIR”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Nezdinde Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Azay Guliyev, “Azerbaycan her zaman Kıbrıs Türklerinin yanındadır, Karabağ olmasa biz daha çok şey yapardık” dedi.

A+A-

Züleyha KARAMAN

 (BAKÜ)

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Nezdinde Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Azay Guliyev, “Azerbaycan her zaman Kıbrıs Türklerinin yanındadır, Karabağ olmasa biz daha çok şey yapardık” dedi.

Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği (DGTYB) toplantısı, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’nın sivil toplum örgütlerine desteği çerçevesinde “Şiiri, sanatı, giyimi, mimarisi ve tarihi ile Can Azerbaycan” adı altında Bakü’de yapılıyor. 2 Haziran’da başlayan ve 6 Haziran’a kadar devam edecek toplantıya, KKTC’den Dış Basın Birliği Başkan ve Halkın Sesi Gazetesi yazarı Züleyha Karaman davet edildi.

Ev sahibi Azerbaycan dışında, toplantıya, Türkiye, KKTC, Makedonya, Özbekistan, Kırgızıstan, Tataristan’dan davetliler katılıyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Nezdinde Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Azay Guliyev, toplantı için gelen konukları makamında kabul ederek görüştü. Guliyev, kabulde yaptığı konuşmada, Bakü’de 12 Haziran’da 1. Avrupa Oyunları’nın başlayacağını, oyunlar nedeniyle Azerbaycan’a 9 bin sporcunun, çok sayıda turistin geleceğini belirterek,  “Çok önemli bir dönemde Bakü’yü ziyaret ediyorsunuz” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcilerini Bakü’da görmekten mutlu olduğunu ifade eden Guliyev,  STK’ların güçlendirilmesine önem verdiklerini, bu yönde çalışmalar yaptıklarını ama yeterli olmadığını söyledi.

“Kökenimiz, tarihimiz aynıdır, bunu gençlerimize anlatmamız lazım, lehçelerimiz farklı olabilir ama dilimiz aynıdır” diyen Guliyev, Türk dünya için ortak Türkçe’nin gündeme geldiğini bunda henüz başarılı olunamadığını, ortak dilin edebiyatla geliştirilebileceğini kaydetti. Guliyev, Türk dünyası için ortak alfabenin siyasi bir karar olduğunu, bunu yapmak gerektiğini belirtti.

 

“KARABAĞ OLMASAYDI…”

 

“KKTC bizim bir parçamız” diyen Guliyev, KKTC’ye olan sevgisinin içten geldiğini, bulunduğu her ortamda Türklüğün sesi olduğunu vurgulayarak, Karabağ sorunun, kendilerini bir çok şeyden engellediğini söyledi.

Türk dünyasının ortak tarihi olduğunu ifade eden Guliyev, “Türk dünyasının en önemli sorunlarından  biri de Kıbrıs sorunudur. Kıbrıslı kardeşlerimize karşı da bir soykırım uygulanmıştır. Azerbaycan her zaman Kıbrıslı Türklerin yanındadır. Karabağ sorunu olmasaydı eminim ki daha farklı şeyler yapabilirdi. Biz kardeşiz, bir millet iki devletiz” dedi.

Türk Soylu ülke ve toplulukların temsilcilerine Azerbaycan’ı tanıtmayı, yeni ilişkiler ve işbirlikleri kurmayı amaçlayan toplantıya katılan konuklar arıca, Haydar Aliyev ‘in mezarı ile Hocalı, Karabağ ve Türk şehitliğini de ziyaret etti.

Bakü 1. Avrupa Oyunları’nın tanıtım çekimlerine de katılan konuk heyet, KKTC’nin Bakü Temsilcisi Saadettin Topukçu tarafından da kabul edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.