1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜLLE: “KATKI VE DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”
GÜLLE: “KATKI VE DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”

GÜLLE: “KATKI VE DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk oyun alanı kuruldu. Bağışlarla hazırlanan bölüm, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de katıldığı törenle bugün açıldı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk oyun alanı kuruldu. Bağışlarla hazırlanan bölüm, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de katıldığı törenle bugün açıldı.

Törende konuşan Gülle, oyun alanının sağlığa çağdaş yaklaşımının ürünü olduğunu belirterek, bağışta bulunan şirket ve kurumlara teşekkür etti.

Çocukların diğer yaş gruplarına göre daha ayrıcalıklı ele alınması gerektiğini kaydeden Gülle, “Tüm hasta grupları önemli ancak çocuklar daha öncelikli” dedi.

Lefkoşa Devlet Hastanesi acil bölümünde de çocuklar için ayrı bölüm açtıklarını anımsatan Gülle, sağlık alanının değişken, gelişen ve çok pahalı bir alan olduğunu vurguladı.

Gülle, “Mutlaka katkı ve dayanışmalara ihtiyaç var. Bu tür çalışmalar örnek” dedi.

TAŞYÜREK

Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Psikiyatrist İnci Taşyürek de, hastanede çocuklara daha huzurlu bir mekân yaratabilmek düşüncesiyle çocuk oyun alanı projesini başlattıklarını söyledi.

İnci, katkı koyan kurum ve işletmelere teşekkür etti.

Oyun alanı Lefkoşa Sarayönü Rotary Kulübü, Elektrokur Ltd, China Bazaar,  Öğeler Ltd, Ernova Ticaret, Merkezi Cezaevi ve Tasarımcı Çiğdem Bıçak’ın katkılarıyla düzenlendi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.