1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜLLE: “KISA BİR SÜRE İÇİNDE ONKOLOJİ HASTANESİNİN İHALESİNE ÇIKILACAK”
GÜLLE: “KISA BİR SÜRE İÇİNDE ONKOLOJİ HASTANESİNİN İHALESİNE ÇIKILACAK”

GÜLLE: “KISA BİR SÜRE İÇİNDE ONKOLOJİ HASTANESİNİN İHALESİNE ÇIKILACAK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, kısa bir süre içinde onkoloji hastanesinin ihalesine çıkılacağını belirterek, hastane yapımı için proje ve kaynağın hazır olduğunu...

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, kısa bir süre içinde onkoloji hastanesinin ihalesine çıkılacağını belirterek, hastane yapımı için proje ve kaynağın hazır olduğunu, çok iyi bir hekim kadrosu ve alt yapıyla çağdaş hizmet veren bir onkoloji hastanesi oluşturulacağını vurguladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'na bağlı Kuzeyin Sesi Radyo Vatan'da açıklamalarda bulundu.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Gülle, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nda, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş tarafından karşılandı.

“SAĞLIKTA CİDDİ FİNANSMAN KAYNAĞINA İHTİYAÇ VAR”

Kuzeyin Sesi Radyo Vatan'da Gazeteci Levent Özadam'ın hazırlayıp sunduğu "Serbest Kürsü" adlı programa katılan Bakan Gülle, geçmişten itibaren sağlığın içerisinde hep yer aldığını belirterek, sağlıkta ciddi bir finansman kaynağına ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

İyi bir organizeyle birçok şeyin yapılabileceğine inanç belirten Bakan Gülle, “kapasiteler iyi kullanılırsa her şey çok iyiye gider" dedi.

Sağlık Bakanlığı görevine geldikten sonra, sağlıkta yeniden yapılanmanın yanında, acil hizmet konusunda çok önemli sıkıntıların olduğunu söyleyen Bakan Gülle, “poliklinik hizmetlerinde vatandaşlar önemli sıkıntılar yaşıyordu. Bunun öncelikli olarak çözülmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Kanser konusu ve koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi bizler için çok önemlidir” dedi.

Kısa sürede çözülecek sorunlarla ilgili planlar yaparak stratejiler belirlediklerini ifade eden Gülle, çocuk acilleri erişkin acillerden ayırarak önemli bir rahatlama sağladıklarını, ayrıca acil serviste gerçek anlamda bir kadro oluşturma çalışması içinde olduklarını vurguladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, onkoloji bölümüyle ilgili gerçekten büyük sıkıntıların olduğunu, kendilerinden önceki partilerin de bazı adımlar attığını, ancak kalıcı bir sonuca ulaşılamadığını söyledi.

Kanser hastalarıyla ilgili devletin politikası olduğunu ve tüm masrafları devletin karşılamakla yükümlü olduğunu hatırlatan Bakan Gülle, kısa bir süre içinde onkoloji hastanesinin ihalesine çıkılacağını yineledi.

“ÇAĞDAŞ HİZMET VEREN BİR ONKOLOJİ HASTANESİ OLUŞTURULACAK”

Bakan Gülle, hastane yapımı için proje ve kaynağın hazır olduğunu söyleyerek, çok iyi bir hekim kadrosu ve alt yapıyla çağdaş hizmet veren bir onkoloji hastanesi oluşturacaklarını ifade etti.

“İstihdam sorununun nasıl çözüleceğine” yönelik soru üzerine ise Bakan Gülle, istihdam sorununun çok önemli olduğunu ve yapılan yanlış istihdamların gerçek anlamda sağlığı vurduğunu dile getirdi.

Kadroları artırmak için bir formül bulmaya çalıştıklarını ifade eden Gülle, sorunu geçici personel almadan çözmeye çalıştıklarını ve hizmet alımı yapılan hekimlerin tümünü sözleşmeliye çevireceklerini söyledi.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.