1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜLLE: “SAĞLIK TURİZMİNDE DE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYABİLECECİĞİZ”
GÜLLE: “SAĞLIK TURİZMİNDE DE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYABİLECECİĞİZ”

GÜLLE: “SAĞLIK TURİZMİNDE DE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYABİLECECİĞİZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlığın, günümüzün en önemli alanlarından birisi olduğunu, sağlık turizminin de küreselleşen dünyanın önemli bir unsuru haline geldiğini belirtti.

A+A-

GÜLLE: “ÜLKEMİZDEKİ ÜNİVERSİTELER VE ÖZEL HASTANELER BOYUTUNDAKİ GELİŞMELER, SAĞLIK TURİZMİ ALANINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATABİLECEĞİMİZİ, BÜYÜK AÇILIMLAR YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERMEKTEDİR”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlığın, günümüzün en önemli alanlarından birisi olduğunu, sağlık turizminin de küreselleşen dünyanın önemli bir unsuru haline geldiğini belirterek, KKTC’nin de artık deniz, güneş, kum tatil turizmi ile kültür turizminin yanında sağlık turizminde de önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

KKTC'nin coğrafi, kültürel ve tarihi potansiyel değerleriyle önemli olduğunu anlatan Gülle, “Günümüzde özellikle hidrokarbon yatakları ve enerji nakil hatları gibi ekonomik anlamda da ciddi bir öneme sahiptir. Önemli bir açılımın odak noktası durumuna gelmiştir" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Türkiye’de İstanbul WOW Otel'de düzenlenen 6. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'ne katıldı.

Gülle, açılışında yaptığı konuşmada, sağlığın, günümüzün en önemli alanlarından birisi olduğunu belirterek, sağlık turizminin de küreselleşen dünyanın önemli bir unsuru haline geldiğini söyledi.

Gülle, artık deniz, güneş, kum tatil turizmi ile kültür turizminin yanında sağlık turizminin de önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

KKTC'nin coğrafi, kültürel ve tarihi potansiyel değerleriyle önemli olduğunu anlatan Gülle, "Günümüzde özellikle hidrokarbon yatakları ve enerji nakil hatları gibi ekonomik anlamda da ciddi bir öneme sahiptir. Önemli bir açılımın odak noktası durumuna gelmiştir" diye konuştu.

Stratejik olarak önemli olan KKTC'de turizm için elverişli bir yapının bulunduğunu aktaran Gülle, şöyle devam etti:

“Ülkemizdeki üniversiteler ve özel hastaneler boyutundaki gelişmeler, sağlık turizmi alanında önemli adımlar atabileceğimizi, büyük açılımlar yapabileceğimizi göstermektedir. Sağlıkta yeniden yapılaşma projesiyle, sağlık turizminde de önemli bir rol oynayabilececiğimizi düşünüyoruz. Özellikle burada Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bütün alanlarda, bizlere her alanda verdikleri destekten dolayı yürekten teşekkür etmek istiyorum. Dünya ölçeğinde büyük bir sağlık turizmi ülkesi olmayabiliriz ancak Türkiye'nin bu alanda önüne koyduğu büyük hedefleri saygıyla selamlıyoruz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.