1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GÜLLE: “SAĞLIKLI BESLENME AĞIZDAN BAŞLAR”
GÜLLE: “SAĞLIKLI BESLENME AĞIZDAN BAŞLAR”

GÜLLE: “SAĞLIKLI BESLENME AĞIZDAN BAŞLAR”

GÜLLE: “SAĞLIKLI BESLENME AĞIZDAN BAŞLAR”

A+A-

GÜLLE: “SAĞLIKLI BESLENME AĞIZDAN BAŞLAR”

 Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlıklı beslenmenin ağızdan başladığını ifade ederek, her konuda olduğu gibi ağız sağlığı konusunda da, çocuk ve genç yaştaki bireylere yönelik yapılacak eğitim çalışmalarıyla etkili olunabileceğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü”  dolayısıyla mesaj yayımladı.

Koruyucu sağlık hizmetleri anlayışının, günümüzün en önemli ve çağdaş sağlık yaklaşımı olduğunu söyleyen Bakan Gülle, Sağlık Bakanlığı’nın koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın özellikle okul çağındaki bireylerin eğitilip bilinçlendirilmesine yönelik yıl boyunca seminerler gerçekleştirdiğine dikkat çeken Bakan Gülle, sağlıklı nesiller yetiştirmek için eğitimin önemine işaret etti.

Sağlık Bakanlığı’nın, ağız ve diş sağlığı konusunda medya yoluyla toplumun tüm katmanlarına mesajlar vermek amacıyla çeşitli programlar organize ettiğini de söyleyen Bakan Gülle, “Medya vasıtasıyla Ağız ve Diş sağlığı konusunda kamu spotları hazırlattık. Kamu spotları, radyo ve televizyon kanallarında yayımlanmaktadır. Ayrıca, bilgilendirici broşürlerle de insanlarımızın bilinçlendirilmesine katkı sağlamaktayız” dedi.
 
 “Özellikle çocuklarımızın diş kontrollerinin zamanında ve düzenli olarak yapılması ile doğru bilinen yanlışların önüne geçilecek ve daha sağlıklı nesillerimiz yetişecektir” diye sözlerine devam eden Bakan Gülle, koruyucu diş sağlığının sadece çocukları değil tüm toplumu ilgilendirdiğini ifade etti.

Koruyucu ve önleyici uygulamalar, hamileler ve kronik rahatsızlığı olan kişiler için daha da önemli olduğuna değinen Bakan Gülle, rahatsızlıklarına bağlı olarak ağız sağlığı etkilenebilecek tüm bireylere yönelik koruyucu ve önleyici uygulamaların gerekli olduğunu söyledi.

Mesajında, her bireyin yılda en az iki kere diş hekimi vasıtasıyla ağız ve diş sağlığını kontrol ettirmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Gülle, böylelikle birçok diş rahatsızlığının da önlenebileceğini veya erken müdahale şansının olabileceğini belirtti.

Sağlığın aslında ağızdan başladığını söyleyen Baklan Gülle, ağız ve diş hastalıklarının kalp, mide, bağırsak ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi sistemik rahatsızlıklara da yol açabileceğinin altını çizdi.

Bakanı Gülle, toplumun ağız ve diş sağlığı üzerinde vazgeçilmez katkıları olan tüm diş hekimlerinin gününü kutlayarak, yarınlara sağlıkla gülümseyecek nesiller için hep birlikte el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.