1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GÜLLE: “SAĞLIKLI ÇOCUKLARIN YETİŞMESİ SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLUŞMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
GÜLLE: “SAĞLIKLI ÇOCUKLARIN YETİŞMESİ SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLUŞMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

GÜLLE: “SAĞLIKLI ÇOCUKLARIN YETİŞMESİ SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLUŞMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

GÜLLE: “SAĞLIKLI ÇOCUKLARIN YETİŞMESİ SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLUŞMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

A+A-

SİBER: “ARZU EDİYORUZ Kİ ULUSLARARASI KONGRELER ENGELLEME OLMADAN ÜLKEMİZDE DE YAPILABİLSİN”

GÜLLE: “SAĞLIKLI ÇOCUKLARIN YETİŞMESİ SAĞLIKLI BİR TOPLUM OLUŞMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’ye her alanda izolasyon ve ambargo uygulandığına işaret ederek, uluslararası kongrelerin engelleme olmadan KKTC’de de yapılabilmesini arzuladıklarını söyledi. Siber, “Buna engel çıkarılmaması güven artırıcı önlemdir” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber himayelerinde yapılan “5’inci Kuzey Kıbrıs Pediatri Sempozyumu, 1’inci Ege- Kuzey Kıbrıs Pediatri Buluşması” Golden Tulip Otel’de bugün başladı.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy, Kıbrıs Türk Tabipler Odası Başkanı Cemal Mert ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim yaptı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ortaklığında gerçekleştirilen sempozyum, iki gün sürecek ve güncel pediatri alanında sık karşılaşılan konular ele alınacak.

Sempozyum çerçevesinde gerçekleştirilecek beş oturumda; “sağlıklı ve hasta çocuk izlemi”, “beslenme, obezite ve genetik”, “çocukluk çağı enfeksiyonlarına yaklaşım”, “hematoloji-onkoloji” ve “acilde sık karşılaşılan sorunlar” tartışılacak.

Sempozyumun ilk günü olan bugün iki oturum yapılacak, gün gala yemeği ile tamamlanırken, ikinci günde üç oturum gerçekleştirilecek.

BAYDAR: “EN SON BİLİMSEL GELİŞMELER PAYLAŞILACAK”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy, sempozyumun amacının; çocuk sağlığı ve hastalıkları ile ilgili, genel ve pratik hayatta en çok karşılaşılan sorunların çözümünde en son bilimsel gelişmeleri paylaşmak ve bilgi birikimini aktarmak olduğunu belirtti.

Ortak toplantının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inandığını söyleyen Kansoy, Ege ve Akdeniz ülkelerini de katarak sempozyumu uluslararası düzeye taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Kansoy konuşmasında yürüttükleri çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili de bilgi verdi.

MERT: “SÜREKLİ TIP EĞİTİMİ ŞART”

Kıbrıs Türk Tabipler Odası Başkanı Cemal Mert, sempozyumu bilimsel gelişime katkı koymak ve izolasyonları aşmak adına düzenlediklerini belirtti. Tıbbın hızlı yenilenen bir alan olduğuna değinen Mert, bu tarz sempozyumların yenilikleri yakalamada önemli olduğunu vurguladı.

Mert, en önemli hedeflerinin; sürekli tıp eğitimi toplantılarının kredilendirilerek zorunlu hale getirilmesi olduğunu söyleyerek, “Sürekli Tıp Eğitimi Kredilendirme Tüzüğü”nün en kısa sürede hayata geçirilmesini istediklerini ifade etti.

BESİM: “KİMLİK SAHİBİ BİR KURUM”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim de, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu’nun bilimsel çalışmalara katkı koyan, kimlik sahibi ve saygın bir kurum olduğunu belirtti.

Besim, Kıbrıslı Türklerin eğitim ve bilime çok anlam yükleyen bir toplum olduğunu söyleyerek, “Bugün bu topraklarda varoluşumuzun nedenlerinden biri de budur” dedi.

Konuşmasında bir yıl önce yapılan sağlık çalıştayına da değinen Besim, “Çalıştayda yeni bir sağlık sistemi dedik. Bunun da altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

GÜLLE: “SAĞLIKLI ÇOCUKLAR, SAĞLIKLI TOPLUM”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de konuşmasında, sempozyumda yeni bilimsel bilgi ve veri paylaşımı yapılmasını ve bunun sürekliliğinin olmasını önemli ve anlamlı olarak niteledi.

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu’nun önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Gülle, sağlıklı çocukların yetişmesinin, sağlıklı bir toplum oluşması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Sağlıklı çocuklar yetişmesinde genel bilgi paylaşımının, yenilikleri takip etmenin önemine değinen Gülle, yapılan işbirliklerinin de buna katkı yaptığını vurguladı.

Sağlığın yeniden yapılandırılması çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Gülle, “İnanıyorum ki sağlık her şeyin başıdır” dedi.

SİBER: “ARZUMUZ ULUSLARARASI KONGRELERİN ENGELLEME OLMADAN YAPILMASI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber konuşmasına, “Her türlü paylaşım güzeldir. Bilimsel paylaşım çok daha değerlidir” diyerek başladı.

Her türlü bilgiye kolay ulaşmayı mümkün kılan internet çağında yaşanıldığını söyleyen Siber, buna karşın yüz yüze paylaşımın yerini hiçbir şeyin alamayacağını, dolayısıyla bilgi paylaşımlarının direkt ve samimi ortamda yapıldığı bu tarz sempozyumların daha değerli olduğunu kaydetti.

KKTC’ye her alanda izolasyon ve ambargo uygulandığını söyleyen Siber, “Arzu ediyoruz ki uluslararası kongreler engelleme olmadan ülkemizde de yapılabilsin. Buna engel çıkarılmaması güven artırıcı önlemdir” dedi.

Kongrelerin bilimsel katkılarının yanı sıra ülke tanıtımına da katkı sağladığına işaret eden Siber, ülkenin bu tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.