1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜLLE: “SAĞLIKTA HEM KAMU HEM ÖZELDE NİTELİK ARTIRILACAK”
GÜLLE: “SAĞLIKTA HEM KAMU HEM ÖZELDE NİTELİK ARTIRILACAK”

GÜLLE: “SAĞLIKTA HEM KAMU HEM ÖZELDE NİTELİK ARTIRILACAK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, yapılan başarılı ameliyatlar hakkında basın toplantısı düzenledi ve hastaları ziyaret etti.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, yapılan başarılı ameliyatlar hakkında basın toplantısı düzenledi ve hastaları ziyaret etti.

Gülle’nin basın toplantısına Hastane Başhekim Yardımcısı ve Plastik Cerrah Dr. Kenan Arifoğlu, Başhekim Yardımcısı Ersan Berksel, Başhekim Yardımcısı ve KVC Klinik Şefi Dr. Ramadan Kamiloğlu, Plastik Cerrah Dr. İbrahim Meyzin eşlik etti.

GÜLLE

Balkan Gülle Sağlık Bakanlığı’nın, sağlık sisteminde bulunan sıkıntıların aşılması ve sağlığın yeniden yapılandırılması için gerekli çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Gülle, bugünün Dünya Böbrek Günü olduğunu hatırlatarak, diyaliz hastalarının organ ve doku naklini ilgilendiren yasanın çıkmasını beklediğini ve bu yasanın artık son aşamasına geldiğini bildirdi.

Yasanın son şeklini almasıyla, böbrek, karaciğer, hücre ve doku ile ilgili sorun yaşayan hastalar için yeni bir açılım olacağını ifade eden Bakan Gülle, yapılan çalışmalarla hem kamu hem özel sağlık hizmetlerinde niteliğin artırılacağını söyledi.

Gülle ayrıca Devlet Hastanesinde artık plastik cerrahi alanında serbest doku nakli ameliyatı yapıldığını da açıkladı.

Gülle sağlık alanında otomasyon ve standardizasyon çalışmalarına başlandığını, web sitesi üzerinden yeniliklerin takip edilebileceğini de söyleyerek, Onkoloji Hastanesi yapımına da 1 yıl içinde başlanacağını bildirdi.

ARİFOĞLU

Başhekim Yardımcısı ve Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümü doktorlarından Dr. Kenen Arifoğlu da, Hastanede ilk kez bir serbest doku ameliyatı gerçekleştirildiğini ve hastaya erken zamanda iyileşme ve ayağını kısa zamanda kullanma olanağı sağlandığını bildirdi.

MEYZİN

Doku nakli ameliyatının nasıl yapıldığını anlatan Dr. İbrahim Meyzin, 6 yıl önce trafik kazasında topuğundan yaralanan ve topuğundaki açık yarayla uzun süre yurtiçi ve yurt dışında tedavi arayan bir kişiye başarılı bir ameliyat yapıldığını anlattı.

Meyzin hastanın uyluk bölgesinden alınan dokunun ayak tabanına yerleştirildiğini ve ameliyatın ardından kritik 21 günlük sürenin takip edileceğini açıkladı.

BERKSEL

Başhekim Yardımcısı Ersan Berksel de, Devlet Hastanesi’nde kısa bir süre önce hayata geçen “Randevulu Hasta Muayeneleri” konusunda açıklamalarda bulundu.

Berksel, randevulu sistemin bazı yanlış anlamalara neden olduğunu hatırlatarak, aynı zamanda numaralı hasta muayenelerinin de sürdüğünü;burada amacın hastalara iki ayrı seçenek sunmak olduğunu vurguladı.

Randevulu sistemde ilk zamanlar bazı sıkıntılar yaşandığını da belirten Berksel, randevuların hafta içi mesai saatleri içinde 08.00-15.00 saatleri arası alınabileceğini bildirdi.

KAMİLOĞLU

Başhekim Yardımcısı ve Kardiyovasküler Cerrahi Klinik Şefi Dr. Ramadan Kamiloğlu da her türlü açık kalp ve invasif müdahalenin artık Hastane’de yapılabildiğini söyledi.

“Suni kalp” takılmasının da gündemde olduğunu belirten Kamiloğlu, gerekli cihazların tedarik sürecinin tamamlandığını, ekibin Fransa’ya giderek orada eğitimlere katıldığını ve çıkacak ilk hastaya suni kalp takılacağını bildirdi.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.