1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GÜLLE: “SAĞLIKTA YENİDEN YAPILANDIRMA TEMEL HEDEFİMİZ”
GÜLLE: “SAĞLIKTA YENİDEN YAPILANDIRMA TEMEL HEDEFİMİZ”

GÜLLE: “SAĞLIKTA YENİDEN YAPILANDIRMA TEMEL HEDEFİMİZ”

Gülle, sağlıkta yeniden yapılandırılmanın temel noktalarını olduğunu ve bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

A+A-

GÜLLE: “SAĞLIKTA YAPILANDIRMA TEMEL HEDEFİMİZ”

BIÇAK: “SAĞLIK BAKANLIĞI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIRSA SORUNLAR DAHA KOLAY ÇÖZÜLÜR”

Sağlık Bakan Ahmet Gülle, sağlıkta yeniden yapılandırılmanın temel noktalarını olduğunu ve bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Dt. Hüseyin Bıçak başkanlığındaki Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nı kabul etti.

Diş Hekimleri Haftası nedeniyle yapılan ziyarette Oda heyeti, sorunlarını anlattı ve çözümlenmesi için yardım istedi.

Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde Diş Tabipleri Odası Başkanı Bıçak, hem devletteki, hem de özel sektördeki diş hekimlerinin sorunlarına dikkat çekerek, bunların çözümlenmesi yönünde Sağlık Bakanı’ndan talepte bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışması halinde sorunların daha kolay çözüleceğine dikkat çeken Bıçak, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili çalışmaların devam etmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bıçak, ekonomik sıkıntılar nedeniyle hem kamudaki, hem de özel sektördeki diş hekimlerinin sorunlar yaşadığına vurgu yaparak, Sosyal Sigortalı hastaların sadece devlet hastanesinden tedavi alabildiğini kaydetti ve sigortalı hastalarının özel sektörde verilen hizmetten yararlanabilmesinin önemine dikkat çekti.

Devletteki diş hekimi sayısının emeklilik nedeniyle gün geçtikçe azaldığına da vurgu yapan Bıçak, “Sağlıkta tasarruf olmaz. En azından devlette emekliye çıkan diş hekimlerinin yerine personel alınsın, özlük hakları korunsun” dedi.

GÜLLE: “BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerek, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapacaklarını kaydetti.
Ağız ve diş sağlığına önem vererek pek çok hastalığın önüne geçilebileceğini söyleyen Gülle, “Küçük yaşta alınacak doğru bir eğitimle bunu sağlayabiliriz” diye konuştu.

Bakan Gülle, bu amaçla Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’daki birçok okulda bilinçlendirme çalışması yapacaklarını kaydetti ve çalışmaları süreklilik arz etmesi için programlandıracaklarını belirtti.

Genel Sağlık sigortası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de belirten Gülle,  yarın ve çarşamba günü fizibilite çalışması yapacaklarını kaydetti.

Sağlığının yeniden yapılandırılmasının temel noktaları olduğunu ve bu yönde adımlar atmaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Gülle, “Umarım arzulanan noktaya ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Sağlık alanındaki eksikliklerin bilincinde olduklarını ve bu konuda 2012-2013 yılını ‘kayıp yıl’ olarak niteleyen Sağlık Bakanı Gülle, 2014 yılında acil gereksinimleri karşılamaya çalıştıklarını, 2015 yılında ise eksiklikleri planlı bir şekilde gidermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmasında halka çağrıda da bulunan Gülle “Sağlıklı bir yaşam, ağız ve dış sağlığı ile başlar, bu nedenle hem kişisel hijyene, hem de ağız ve dış sağlığına önem veriniz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.