1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GÜLLE: “YEŞİL REÇETE İLE VERİLEN İLAÇLAR SIKI DENETİM ALTINDADIR”
GÜLLE: “YEŞİL REÇETE İLE VERİLEN İLAÇLAR SIKI DENETİM ALTINDADIR”

GÜLLE: “YEŞİL REÇETE İLE VERİLEN İLAÇLAR SIKI DENETİM ALTINDADIR”

Gülle, psikotrop etkili (kontrole tabi), bağımlılık yaratan uyuşturucu kategorisindeki ilaçların,

A+A-

BAKAN GÜLLE: “YEŞİL REÇETE İLE VERİLEN İLAÇLAR SIKI DENETİM ALTINDADIR”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle,  psikotrop etkili (kontrole tabi), bağımlılık yaratan uyuşturucu kategorisindeki ilaçların sıkı denetim altında olduğunu ifade ederek, bu tür ilaçlarla ilgili herhangi bir kayıtsızlık veya kontrolsüzlüğün söz konusu olmadığını açıkladı.

Bakan Gülle, Sağlık Bakanlığı basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin uyuşturucu kategorisindeki ve psikotrop etkili (kontrole tabi) ilaçlar konusundaki açıklamalarını  eleştirdi.

Birliğin konuyu yeterince araştırmadan açıklama yaptığını ifade eden Bakan Gülle, yeşil reçete ile verilen ilaçların sıkı denetim altında olduğu ve psikotrop etkili (kontrole tabi), bağımlılık yaratan uyuşturucu kategorisindeki ilaçların 2000 yılından beri yeşil reçete ile verildiğini vurguladı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU…

“Hükümetimiz uyuşturucuyla mücadele konusunda son derece duyarlıdır. Bu duyarlılığın bir parçası olarak da bir süre önce Başbakanlık bünyesinde uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurulmuştur”  diyen Bakan Gülle, uyuşturucu konusunda farkındalık yaratarak herkesin en üst düzeyde mücadeleye katılması hedefiyle ay sonunda bir çalıştay yapılacağını da ifade etti.

UYUŞTURUCU NİTELİKLİ İLAÇLAR 2000 YILINDAN BERİ YEŞİL REÇETE İLE VERİLİYOR

Bu kategorideki ilaçların 2000 yılından bu yana yeşil reçete ile verildiğini kaydeden Bakan Gülle, “yeşil reçete denilen çok özel reçetelerle, seri numarası olan ve bir nüshası doktorda, bir nüshası eczanede ve bir nüshası da İlaç ve Eczacılık Dairesi’nde olacak şekilde bu ilaçlar satılıyor. Hiç kimseye bu ilaçlar ‘ben geldim eczaneden bu ilacı alacağım’ şeklinde kesinlikle verilmiyor. Bu ilaçlar ülkeye girerken de kayıt altına alınıyor ve her eczanede bu ilaçlar seri numarası olan yeşil reçeteler ile satılıyor. Dolayısıyla bu tür ilaçlarla ilgili herhangi bir kayıtsızlık veya kontrolsüzlük söz konusu değildir” dedi.

“KİŞİSEL SUİSTİMAL VARSA ÜZERİNE GİDİLECEK”

Bu tür ilaçların kayıt ve kontrolünü yapmaya devam ettiklerini ve bunu sürdüreceklerini vurgulayan Gülle, kişisel suistimaller olabileceğini; bunların da üzerine giderek araştırdıklarını kaydetti.

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİNDE DE DENETİMLER YAPILACAK

Sağlık Bakanı Gülle, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği işbirliğiyle, bu konunun ele alınıp, kontrol ve denetimlerin devamının sağlanacağını ifade etti.

AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI…

Ayrıca, akılcı ilaç kullanımına yönelik 3 yıl sürecek bir eğitim programı başlattıklarını ve bu çalışmayla; eczacılar, hekimler ve halkın eğitilerek bilinçlendirilmesinin sağlanacağını kaydetti.

Bakan Gülle, 21 Mart’ta başlayacak bir dizi eğitim ve düzenlemelerle ilaç kullanımında hassasiyetle çalışacaklarını da ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.