1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. GÜLÜMSEMEK BULAŞICI...
GÜLÜMSEMEK BULAŞICI...

GÜLÜMSEMEK BULAŞICI...

GÜLÜMSEMEK BULAŞICI...

A+A-

Amerikalı reklamcı Harvey Ball, Dünyaca ünlü ‘Smiley’, yani gülümseme ikonunu, 1963 yılında bir müşterisi için tasarlamış. Bu ikon, dünya çapında mutluluk ve iyi niyet simgesi haline geldi. Ball, bu fikrini ticari bir fikrin ötesine taşımaya karar verip, en azından yılda bir kez bu günün kutlanması gerektiğini düşündü.

Bu nedenle, 1999 yılından beri de Ekim ayının ilk Cuma’sı, Dünya Gülümseme Günü’ olarak kutlanıyor.

Ağız bakım markası Signal, 3 Ekim "Dünya Gülümseme Günü" dolayısıyla yaptığı araştırma ile Türkiye'nin Gülümseme Haritası'nı çıkardı. Araştırmaya göre; Türkiye'de her 3 kişiden 1'i gülüşüne güvenmiyor. Türk kadınlarının yüzde 70'i erkeklere oranla kendi gülüşlerini daha çok beğeniyor. 

Günümüzde 80'li ve 90'lı yıllara göre daha az gülümseyip daha az gülümsetiyoruz. Dijital çağa rağmen halen kendimizi aile ve arkadaş ortamlarında daha mutlu hissediyoruz. Türk insanının aileye olan bağı ve sevgisi yüzde 59 oranında "En çok aile arası sohbetlerde gülüyoruz" sonucuyla bir kez daha ortaya çıkıyor. 

Türk insanı gülümsemeyi paylaşıyor, sevdiklerini gülümsetmekten hoşlanıyor. İnternet kullananların yüzde 70'i düşündüren değil, komik videolar, karikatürler ve fotoğraflar gibi güldüren içerikler paylaşarak karşısındakini güldürmeyi sevdiğini söylüyor.

3 Ekim Dünya Gülümseme Günü’nde tanıdığınız, tanımadığınız, küskün olduğunuz, mutsuzluğunu paylaşmak istediğiniz herkese gülümseyin. Çünkü, gülümsemek bulaşıcıdır. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.