1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'GÜLÜNÇ' AÇIKLAMALAR
'GÜLÜNÇ' AÇIKLAMALAR

'GÜLÜNÇ' AÇIKLAMALAR

'Gülünç' açıklamalar;

A+A-

 

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Arabacıoğlu’nun istifasının ardından yapılan açıklamaların ‘gülünç’ olarak yorumladı

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasını ve Serdar Denktaş’ın açıklamalarını değerlendiren Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersin Tatar, durumu “gülünç” olarak yorumladı.

Tatar, ülkedeki ekonomik verilerle ilgili değerlendirmeler de yaptı. Sistemsizliğin yıllardan beri devam eden bir sorun olduğunu söyleyen Tatar, istifanın açıklanış biçimini ise eleştirdi: Tatar, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın UBP döneminde işe alınan 366 kişiyle ilgili söylemlerine de yanıt vererek; “Bütçe yıllarında denildiği gibi ekonomik program dahilinde her yıl 350’ye yakın kişinin alınması söz konusu. Sadece kamuda değil elektrik kurumunda da görüyoruz. 42 tane geçici işçi alınmıştır” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK PROGRAMA UYULMADI”
Ülkedeki ekonomik durumla ilgili değerlendirmeler de yapan Tatar, hükümetin bütçe planlamasını doğru şekilde yapamadığını söyledi. Ekonomik programa uyulmadığını ve bu durumun beraberinde olumsuzlukları getirdiğini ifade eden Tatar, Türkiye’den gelecek su projesi konusunda hükümetin büyük bir ikilem içerisinde olduğunu belirtti. Tatar, suyun elimizdeki kaynaklarla yönetilebilecek durumda olmadığını da söyledi. Ülkemizdeki rekabet koşullarıyla ilgili açıklama da yapan Tatar, gerekli koşulların hala oluşamadığını kaydederek, ekonominin kalkınması için özel sektörün güçlenmesine ve nüfusa ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“GEREĞİ YAPILMALI”
ADA TV’de Gözde Bekir’in sorularını yanıtlayan UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın sözlerinden öne çıkan detaylar şu şekilde; “Bir bakanın istifa etmesi ve Pazartesi yeni bakanın atanması söyleniyor. Ve gülünç bir durum var ortada. Denktaş ve ekibi yıllardan beri bu sistemin içerisinde şuanda hükümetlerse ne yapılması gerekiyorsa yapmaları gereğini yapmaları gerekiyor. Yasal düzenleme gerekiyorsa onu da yapmaları gerekiyor. Gerçekten olayın anlatılış şekli, kamuoyu ile paylaşılma biçimini garipsedim. Bakanlar gerekçelerini açıklarken o görüntü bana göre bir komediydi. İstifa kabul ediliyor ama günün sonunda bu sorunlar varsa ve hep birlikte çözemiyorsanız lazım ki hep birlikte istifa etsinler. Kimi kime şikayet ediyorlar?”

EKONOMİK PROGRAM
“Ekonomik programla alakalı hükümetin iradesini göremiyoruz. Gün geçsin bir takım siyasi anlamda parti içi, seçimlere kadar durumu idare etme maksadıyla görüntü veriliyor. Hükümet ortakları birbirleri ile karışmıyor. CTP’nin icraatları ile ilgili DP’nin hiç konuştuğunu açıklama yaptığını duymadım.”

“ASRIN PROJESİ”
“İdeolojik bir takım farklı görüşler vardır. Belli ki şuandaki idare gelecek suyun altından kalkamaz. Türkiye Cumhuriyeti 1.3 milyar para harcadıktan sonra su Çamlıbel’e kadar geliyor, daha sonra yine 300 milyon TL’ye yakın yatırım gerekiyor. Burada belediyelerin sıkıntısı şu; belediyeler diyor ki, vatandaş belediyeye kadar geldiğinde su parasını ödemek için geliyor. Biz belediye olarak su parasını tahsil edemiyorsak, o zaman vatandaş diğer ödemeleri de yapamayacak ve o zaman vatandaştan tamamen kopacağız. Bunun çözülür tarafı yine özel sektör tarafından yapılması gereken yap işlet devlet modeli. 300 milyon TL’lik yatırımdan bahsediliyor çünkü.”

EKONOMİ BÜYÜMELİ
“Ekonomi o kadar derin değil. Daha büyümemiştir. Haliyle KKTC ekonomisinin daha da büyümesi, firmaların kökleşmesi, kurumsallaşması, kökleşmesi gerekiyor. Her zaman söylüyoruz, burada doğan, burada büyüyen 20 senedir burada yaşayan kişilerin vatandaşlıkları verilmeli. Hem insan hakları, hem evrensel hukuk açısından hem de buranın ekonomisi açısından yapılmalı. İnsanlar çalıştıracak insan bulamıyorlar. Çünkü bizim kendi insanlarımız belli işlerde çalışmak istiyorlar. Bu işleri kim yapacak o zaman?”

Star Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.