1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜMANDER VE ESKAD’DAN EYLEM
GÜMANDER VE ESKAD’DAN EYLEM

GÜMANDER VE ESKAD’DAN EYLEM

Güzelyurt Milli ve Manevi Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği (GÜMANDER) ve Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD); başta Mısır ve Suriye olmak üzere...

A+A-

Güzelyurt Milli ve Manevi Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği (GÜMANDER) ve Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD); başta Mısır ve Suriye olmak üzere, diktatörlük, zulüm ve yargısız infazın hüküm sürdüğü ülkeleri protesto etmek için, bugün, Güzelyurt Açık Pazar Mevki, AKM önünde basın açıklaması ve kınama eylemi yaptı.

İki dernekten yapılan ortak açıklamaya göre, eylem sırasında basın açıklaması okundu, ardından “dünyada zulüm altında olan Müslümanların feraha ermesi için” dua edildi. Eylem, şehitler için “gıyabi” cenaze namazının kılınması ile sona erdi.

Eylemde, “Bir çiçek ile bahar olmaz, ancak her bahar bir çiçek ile başlar”, “Diktatörlüğe, yargısız infaza son”, “Kıbrıs Türk halkı bu infazları 1963 ve 1974 yılları arasında tanıdı”, “Ümmetin sessizliğini sana şikayet ediyoruz Yarabbi”, “Zulmün milleti olmaz, KKTC seninle Mısır” şeklinde pankartlar açıldı.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.